nejasan mu otkaz

Bogičević tuži Željezničar, spreman ići i do CAS-a!

Sport / Nogomet | 08. 08. 2016. u 14:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkaz u FK Željezničar Jadranko Bogičević nije olako shvatio. Najavio je tužbu protiv bivšeg kluba, a ako bude potrebe za slučaj će čuti i Međunarodni sportski sud (CAS). 

“Ovo nije moja konferencija, već konferencija Udruženja profesionalnih nogometaša. Možda je ovo neki drastičan slučaj gdje sam se i ja pojavio da objasnim neke stvari koje su bile uskraćene javnosti, jer i vi novinari vrlo dobro znate kakav tretman imaju igrači u klubovima, da se ne možemo obraćati bez odobrenja PR-a. Sada, kada sam pismenim putem dobio otkaz, mogu se obratiti javnosti”, uveo je Bogičević u druženje s novinarima pa iznio činjenice...

"Razlozi otkaza mi definitivno nisu jasni, a sud će presuditi o njima. Sa moralne, ljudske strane, treba biti sramota neke ljude u Željezničaru. Nije tu bilo iživljavanja nada mnom, ali nogometaši u BiH ne trebaju biti u strahu jer imamo Sindikat”. 

Kao razloge neshvatljivog mu otkaza naveo je sljedeće: 

"Razlozi su nedolasci na treninge subotom i nedjeljom, iako je u planu i programu treninga koji sam dobio predviđeno da treniram od ponedjeljka do petka, a da odmaram subotu i nedjelju. Drugi razlog je sramno reagiranje u Zenici. Moja reakcija uopće nije bila ovakva kakvu oni navode. Čak sam od gospodina Senada Misimovića dobio uvjerenje da će kaznu platiti klub jer sam ja kolateralna šteta. Nakon tri mjeseca sve je stavljeno na moju štetu."

Nije ovom prilikom htio doći u sukob s navijačima pa je i njima poslao poruku. 

“Navijači moraju znati da nije sve bajno i sjajno. Bio sam u Željezničaru, Olimpicu i u Izraelu, svugdje su isti pritisci na igrače. Treba razlikovati nogometaše od običnog radnika. U firmi obični radnik može napustiti posao i već za sedam dana može naći novi. U nogometu to nije moguće jer postoje prelazni rokovi”.

Financije..., to je posebna priča. 

“U posljednja četiri mjeseca u Želji smo dobili dvije cijele plaće i dva puta po pola. To vam može potvrditi svaki igrač, ali vjerovatno ne smiju. Za četvrti i peti mjesec smo dobili po pola plaće bez ikakvog objašnjenja, dok smo za niz od osam pobjeda dobili mizerne premije", zaključio je Bogičević. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close