Rossoneri u slobodnom padu

Bobanu i Maldiniju uslišane želje: Okreću se dovođenju iskusnog Vatrenog?

Kako prenosi dobro upućeni insajder u Milanu, novinar Vito Angele, vlasnici talijanskog kluba odobrili su zahtjev Bobana i Maldinija da se u narednom prijelaznom roku okrenu iskusnijim imenima, a na meti je Ivan Rakitić.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2019. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan ove sezone muku muči i to u pravom smislu riječi. Nalaze se na razočaravajućem 12. mjestu Serie A, gdje nakon devet odigranih kola imaju deset osvojenih bodova.

Rossoneri imaju pet poraza, a posljednji je stigao minulog vikenda na gostovanju kod Rome, koja je ogolila sve problema Milanove vezne linije i posljednje linije obrane. Uprava više ne zna što bi napravila, ali se ipak čini kako su glavni operativci Zvonimir Boban i Paolo Maldini – skovali plan.

Plan nekadašnjih legendi Milana, nakon dovođenja mlađih pojačanja u napadu, Rafaela Leaa i Ante Rebića, uz već ranije pridošle Lucasa Paquetu i Krzysztofa Piąteka, je da momčad ojačaju iskusnijim igračima. Mladost u napadu i iskustvo, mirnoća te staloženost iza njihovih leđa u obrani i veznom redu, strateški je plan Bobana i Maldinija.

Kako prenosi dobro upućeni insajder u Milanu, novinar Vito Angele, vlasnici talijanskog kluba odobrili su zahtjev Bobana i Maldinija da se u narednom prijelaznom roku okrenu iskusnijim imenima, a prema napisima Calciomercata već se zna prvo ime koje je na listi prioriteta.

Radi se o Ivanu Rakitiću koji je postao tehnološki višak na Campu Nou i koji već odavno intenzivno radi na pronalasku novog kluba. On je 'zatočen' u Barceloni minimalno do zime, ali tada definitivno napušta klub jer želi puno veću minutažu od trenutačne.

Za njegove usluge zainteresirano je nekoliko 'teškaša'. Spominjala su se imena Paris Saint-Germaina, kao i ona Juventusa te Manchester Uniteda, ali sada su se u utrku za 'Raketom' ozbiljno uključili Rossoneri, koji ne žele ispustiti takvog kapitalca iz ruku, koji je spreman u Serie A pružati vrhunske partije još nekoliko sezona, dok ne stasa mlada momčad na San Siru.

Uz Rakitića, Boban i Maldini pomno prate i razvoj situacije s Arturom Vidalom, ali 31-godišnji Hrvat na višem je mjestu na listi prioriteta, tvrdi Calciomercato.

Ipak, treba vidjeti koju cijenu će Barca izvjesiti Talijanima i koliko su oni spremni posegnuti duboko u džep za hrvatskom zvijezdom, ali povezanost Bobana s 'hrvatskim korpusom' sigurno ide na ruku Milanu i njihovim ambicijama kada su Vatreni u pitanju.

Na drugoj strani Marca tvrdi kako je za Rakitića interes pokazao i milanski Inter, gdje bi Ivana dočekao prijatelj iz reprezentacije Marcelo Brozović. Isti klub prati i Artura Vidala, ali vjerojatno kao alternativu, jer teško je zamisliti da bi kupili obojicu sadašnjih veznjaka Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close