Bundesliga

Blickrig Danija Olma: S dva brza gola Španjolac razbio Hoffenheim u gostima

Prvo ime susreta bio je Dani Olmo, fantastični Španjolac koji je ove zime stigao u RB Leipzig iz zagrebačkog Dinama. Španjolac je zabio dva pogotka u razmaku od dvije minute (9', 11'), a to su mu ukupno bili drugi i treći pogodak u dresu novog kluba.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2020. u 22:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP / Dani Olmo (RB Leipzig)

U petak je na rasporedu bila samo jedna utakmica iz njemačke Bundeslige

Hoffenheim je na domaćem terenu ugostio RB Leipzig, a prvo ime susreta bio je Dani Olmo, fantastični Španjolac koji je ove zime stigao u RB Leipzig iz zagrebačkog Dinama.

Mladi Španjolac je zabio dva pogotka u razmaku od dvije minute (9', 11'), a to su mu ukupno bili drugi i treći pogodak u dresu novog kluba. Zahvaljujući tim golovima Leipzig je pobijedio s 2:0 i odnio tri vrijedna boda.

U taboru domaćeg sastava je jedan dosta turbulentan tjedan. Naime, klub se zahvalio na suradnji svojem dosadašnjem strategu Alfredu Schruderu koji je u klubu od početka ove sezone bio glavni trener, iako je prethodno radio kao pomoćnik Juliana Nagelsamanna, današnjeg stratega RB Leipziga.

"Šok terapija" ipak nije uspjela te je Hoffenheim u današnjoj utakmici poražen na domaćem terenu, iako su veći dio utakmice bili bolji takmac.

Valja naglasiti kako se nakon dugotrajne borbe s ozljedom ponovno na zelene travnjake vratio i Andrej Kramarić, a hrvatski reprezentativac je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

Ovom pobjedom RB Leipzig je učvrstio svoje treće mjesto te su sada svega jedan bod iza drugoplasirane Borussije (koja ima i utakmicu manje).

S druge strane, loša forma domaćina se nastavila te su oni i dalje na sedmom mjestu s time da ih, u slučaju pobjede, sada može prestići Freiburg koji sutra gostuje kod Wolfsburga.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close