Žalba

Blatter: Rugaju mi se, borit ću se

Sport / Nogomet | 21. 12. 2015. u 11:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazeći predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter najavio je danas da će podnijeti žalbu na odluku Etičkog povjerenstva o njegovoj suspenziji na osam godina iz nogometi poručio da će se boriti protiv te odluke.

Blatter je suspendiran zajedno s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem zbog isplate Francuzu od dva milijuna švicarskih franaka za savjetodavnu ulogu na osnovu "usmenog dogovora".

"Žao mi je, zbog mene i zbog nogometa kojem sam služio 40 godina. Žalit ću se u Lausannei i koristiti sva pravna sredstva koja postoje u švicarskim zakonima. Borit ću se zbog sebe i zbog FIFA-e. Rugaju se mojoj obitelji i prijateljima. Čuo sam da je prvobitno trebalo da budem kažnjen doživotno, pa su promijenili na osam godina", izjavio je 79-godišnji Blatter na izvanrednoj konferenciji za medije, prenio je Tanjug.

On je rekao da nije točno da je s Platinijem imao skriveni dogovor te da je Etičko povjerenstvo bilo upoznato s aranžmanom.

"Platini mi je poslije Svjetskog prvenstva 1998. rekao kako želi raditi za FIFA-u i da traži milijuna franaka. Rekao sam mu da dio možemo platiti sada, a dio kasnije. Etičko povjerenstvo poriče da je znalo za sporazum, ali mi imamo dokaze. Kako je moguće da smo Platini i ja na saslušanjima govorili iste stvari, a saslušavali su nas odvojeno?", kazao je Blatter.

Poručio je da se ne stidi poslije svega te da jedino članovi Etičkog povjerenstva imaju razlog za stid.

Dodao je kako po FIFA-inom Statutu Etičko povjerenstvu uopće nije mjerodavno za predsjednika organizacije, već je to isključivo stvar Kongresa FIFA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close