Nema straha

Bjelorusi igraju, šest utakmica - 8674 gledatelja

Dvije utakmice su odigrane u četvrtak, dvije u petak, dvije još danas, a prema utvrđenom rasporedu još dvije se igraju sutra.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2020. u 18:14 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim informacijama trenutno 69 ljudi zaraženo je koronavirusom u Bjelorusiji, ali tamo se na sveopće iznenađenje nogometno prvenstvo igra. Dobro, igra se u Aziji, Australiji, igralo se do prošlog tjedna u Turskoj, Rusiji, ali bez prisustva gledatelja, međutim kod Lukašenka sve ide po starom.

Točnije već je odigrano šest utakmica na startu novog prvenstva. Dvije utakmice su odigrane u četvrtak, dvije u petak, dvije još danas, a prema utvrđenom rasporedu još dvije se igraju sutra.

Ukupno je na šest stadiona bilo prisutno 8674 gledatelja, u prosjeku 1445 po susretu. Najviše ih bilo prisutno na stadionu DASK gdje su igrali domaći Brest i Smolevichy - Sti iz Oktyabrskyja 3648.

Video: Беларусбанк - Вышэйшая лiга. Дынама-Брэст – Смалявічы

Očekivano što se tiče posjete jer je Dinamo u ovom trenutku najbolja momčad u Bjelorusiji, aktualni prvak koji je prošle sezone uspio s trona skinuti BATE Borisov poslije 13 godina njegove dominacije. BATE Borisov je nakon neuspjeha prošle sezone odlučio promijeniti trenera, pa je sada tu Kyril Alshevskiy koji veliko povjerenje ima u Bojana Nastića reprezentativca BiH koji je odigrao svih 90 minuta u četvrtak u susretu kontra Energetyk-BGU-a. U stručnom stožeru BATE Borisova je trener Luka Jevtović koji je svoje dojmove prenio medijima u Srbiji.

Video: Беларусбанк - Вышэйшая лiга. РЦАР БДУ – БАТЭ

'Baš je nadrealno, u nekom trenutku bude čudno, što radimo ovdje, zašto smo na terenu trenutno, ali kontekst je takav, a i okruženje, da sve djeluje kao da je savršeno normalno. Naprosto, tek kada dođeš kući, počneš razmišljati o tome što se događa, što mi to radimo, kakva je poenta. Jer, zaista je besmisleno. Sve je bespotrebno, ali ja sam profesionalac, mi smo profesionalci, dok to ne prijeđe neke drastične granice, a nadam se da neće, tu smo, radimo, pa ćemo vidjeti'', istaknuo je Jevtović, dok je predsjednik tamošnjeg saveza Vladimir Bazanov dao svoje objašnjenje.

''Je li proglašeno izvanredno stanje u našoj zemlji? Nema kritične situacije. Odlučili smo kako ćemo započeti prvenstvo kad i treba. Puno utakmica u Europi odigrano je bez navijača, ali oni su se svejedno okupljali pored stadiona. Nemamo preduvjeta za te mjere, nema panike. Situacija u zemlji nije takva da moramo sve zaustaviti. Zašto bismo pogoršavali situaciju?'', upitao se Bazanov.

Kopirati
Drag cursor here to close