Bundesliga 2

Bizaran penal u Zweiti: Skrivio jedanaesterac, a nije niti bio u igri!

Iako je ona bila unutar igrališta tek par centimetara i sigurno bi otišla u gol-aut, Eberwein je prekršio nogometno pravilo. Sudac Gerach nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku na sveopće čuđenje navijača i igrača domaćeg Holsteina.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Pričuvni igrač loptu ne smije dirati dok ona ne prijeđe granicu igrališta

Nesvakidašnja scena odigrala se proteklog vikenda u njemačkoj Bundesligi 2.

Naime, u ogledu Holstein Kiela i Bochuma, igrač domaćeg momčadi koji nije ni bio u igri u tom trenutku skrivio je jedanaesterac za gostujuću momčad. Kako?

Rezervist Michael Eberwein zagrijavao se iza vlastitoga gola, kada je suparnički napadač imao izglednu priliku pred golom Kiela. Napadač gostiju Ganvoula šutirao je pored vrata, a Eberwein je ne razmišljajući dodirnuo loptu unutar igrališta.

Iako je ona bila unutar igrališta tek par centimetara i sigurno bi otišla u gol-aut, Eberwein je prekršio nogometno pravilo. Sudac Gerach nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku na sveopće čuđenje navijača i igrača domaćeg Holstein Kiela.

Ganvoula je zabio za 1-1, ali srećom po Eberweina njegovi suigrači su došli do pobjede golom Serre u 52. minuti (nakon što je Serra promašio penal krajem prvog poluvremena).

Kasnije su igrači Kiela iskreno priznali kako nitko od njih nije znao za ovo pravilo. Uostalom, jedan ovakav jedanaesterac nikad nije ni sviran u povijesti njemačkog nogometa. Na ovoj je utakmici pravilo o 12. igraču na terenu doživjelo svoju primjenu...

Video: Substitute Causes Craziest Ever Penalty in Bundesliga 2 – 12th Man On The Pitch
Kopirati
Drag cursor here to close