Zaboravljeni asovi

Bivši nogometaši: Svećenik, konobar, rocker, trgovci kondomima i usisivačima

Američki nogometaš Chase Hilgenbrinck, koji je najveći dio karijere proveo u čileanskim klubovima, nakon što se prestao baviti nogometom postao je katolički svećenik. Poziv koji je stigao 'odozgo' bio je za njega važniji od drugih perspektiva...
Sport / Nogomet | 17. 01. 2020. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Sun / Darío Silva, ostao je bez noge u prometnoj nesreći

Neka slavna, ali danas prilično zaboravljena nogometna imena nakon završetka karijere počeli su se baviti zanimanjima za koje nikad ne bismo pomislili da će im biti suđena.

Tako je Urugvajac Darío Silva, bivši napadač Espanyola, Malage i Seville, jednoga dana počeo živjeti od konobarskog posla.

On je 2006. godine pijan naletio automobilom na rasvjetni stup i u toj nesreći izgubio desnu nogu.

Shvatio je što mu se dogodilo tek kad je sve vidio na televiziji iz bolničkog kreveta, nakon operacije koja je trajala gotovo četiri sata.

Video: Darío Silva

Pokušao je uzgajati trkaće konje, zatim se bavio veslanjem i pokušao se u tom sportu kvalificirati za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Kasnije se kandidirao za gradonačelnika Roche, ali ta avantura nije imala sretan kraj.

Danas je ponovno u Španjolskoj, radi kao konobar u jednoj pizzeriji.

Tvrdi da su mu menadžeri pokrali sav novac zarađen u karijeri te da sada mora preživljavati radom u pizzeriji.

"Pokraden sam", rekao je razočarano gostujući u jednoj emisiji španjolske televizije.

Foto: Ronaldo.com / Faustino Asprilla

Faustino Asprilla, proslavljeni Kolumbijac, heroj talijanske Parme, koji je između dva 'mandata' u Parmi igrao i za Newcastle United, nakon nogometne karijere posvetio se sredstvima za kontracepciju. Njegov brand kondoma Tino jako je popularan u Južnoj Americi. Asprilla je inače za reprezentaciju Kolumbije odigrao 57 utakmica.

David May, nogometaš koji je iz Blackburna prešao na Old Trafford i s Manchester Unitedom osvojio dva naslova prvaka Engleske, dva FA kupa i Ligu prvaka, kasnije se posvetio poslu s vinom. Vrlo je uspješan u tom poslu, a specijalizirao se za uvoz vrhunskih vina iz Južne Afrike u Englesku.

Foto: CatholicSpeakers / Chase Hilgenbrinck

Američki nogometaš Chase Hilgenbrinck, koji je najveći dio karijere proveo u čileanskim klubovima, nakon što se prestao baviti nogometom postao je katolički svećenik. Poziv koji je stigao 'odozgo' bio je za njega važniji od perspektiva koje je nogomet obećavao.

Jody Craddock, koji je nastupao za Sundeland, Sheffield i Wolvese, uvijek se zanimao za umjetnost. Nakon umirovljenja na travnjaku, započeo je karijeru u izradi portreta, a bavi se i drugim vrstama modernog grafičkog izričaja. Uspješan je i u fotorealizmu.

Foto: Youtube / Dani Osvaldo, nogometaš pa rocker

Daniel Osvaldo, poznatiji kao Dani Osvaldo, rođen je u Argentini, ali je nastupao za Italiju. Igrao je za mnogobrojne klubove, među kojima su Atalanta, Lecce, Fiorentina, Bologna, Roma, Espanyol, Porto, Southampton, Boca Juniors, ali i posudbe u Juventusu i Interu. Po završetku aktivnog bavljenja nogmetom posvetio se rock glazbi.

Thomas Brolin, švedski nogometaš koji je igrao za Parmu, Crystal Palace i Leeds United, nakon nogometne karijere posvetio se prodaji kućanskih aparata, a specijalizirao je prezentaciju usisivača. Kad Brolina pustite u stan, nema šansi da on ode neobavljena posla. Iza njega vam ostane samo - novi usisivač u stanu.

Foto: The Independent / Tomas Brolin, bivši švedski reprezentativac

Nekadašnji nogometaš Arjan De Zeeuw, koji je nastupao za Barnsley, Wigan Athletic, Portsmouth i Coventry City, danas radi kao privatni detektiv. On je studirao medicinu za vrijeme nogometne karijere i nakon što je kopačke okačio o klin, posvetio se forenzičkoj medicini kao privatni detektiv.

Turčin Hakan Sukur zasigurno danas ne bi radio kao vozač Ubera da mu nije konfiscirana imovina u domovini. Već je pisano o njemu proteklih dana, gdje Sukur opisuje svoj 'sukob' s predsjednikom Turske i bijeg u SAD. Reklo bi se, sve je imao, ništa imao nije...

Kopirati
Drag cursor here to close