Ima privatni biznis

Bivši nogometaš Širokog i reprezentativac Hong Konga nogometnu mirovinu uživa u Maleziji

Alen Bajkuša jedan je od igrača ''Plavo-bijelih'' koji su se okitili titulom prvaka BiH u sezoni 2003./2004. te se u razgovoru za Bljesak.info prisjetio provedenih dana na Pecari.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2018. u 18:00 Filip Kožul | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši nogometaš Širokog Brijega i reprezentativac Hong Konga, Alen Bajkuša (46), uživa u nogometnoj mirovini daleko od rodnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Naime, ovaj 46-godišnjak trenutačno živi i radi u Maleziji gdje posjeduje terene za mali nogomet koje iznajmljuje klubovima i amaterskim momčadima.

Alen Bajkuša jedan je od igrača ''Plavo-bijelih'' koji su se okitili titulom prvaka BiH u sezoni 2003./2004. te se u razgovoru za Bljesak.info prisjetio provedenih dana na Pecari, ali se dotaknuo i svoje karijere te privatnog života.

''Prešao sam iz Željezničara u Široki Brijeg za vrijeme najvećeg rivaliteta između tih klubova i na neki način sam ih pomirio'', kazao je Bajkuša na početku razgovora te istaknuo da je bio izuzetno zadovoljan tadašnjim vodstvom kluba i organizacijom.

''Sve je bilo na visokoj razini, od doktora i fizioterapeuta do svih radnika u klubu, pa i predsjednika Zlatana Mije Jelića koji je sve poslove u klubu vodio jako profesionalno i pomogao mi je da se brzo uklopim'', priča za Bljesak.info Bajkuša.

Genaracija nogometaša je bila zaista jaka u to vrijeme na Pecari pa se Bajkuša osvrnuo i na samu momčad.

''Bila je to jako dobra generacija s puno kvalitetnih igrača i zaista smo zasluženo osvojili titulu, a sa suigračima sam i danas u kontaktu i dobrim odnosima. U momčadi je bio i moj rođak Danijel Bajkuša'', istaknuo je nekadašnji napadač ''Plavo-bijelih''.

''U to vrijeme kada sam došao, Široki je bio daleko najstabilniji i najorganiziraniji klub u BiH. Danas su i drugi klubovi dobro organizirani i financijski su na dobroj razini, ali Široki je i dalje stabilan klub i dobro im ide'', dodao je.

Ovaj 46-godišnji umirovljeni nogometaš rođen je u Sarajevu i prve nogometne korake napravio je u FK Željezničar s kojim je također ostvario velike uspjehe.

Bio je reprezentativac Hong Konga u čijem dresu je upisao četiri nastupa i postigao jedan pogodak. Nosio je i dres francuskog prvoligaša Caena za koji je nastupio 14 puta i postigao dva pogotka, a igrao je još u FC Tatabánya iz Mađarske, u švicarskom Ẽtoile Carouge FC, grčkom Egaleo te dva u dva kineska i jednom malezijskom klubu.

''Rođen sam i odrastao u Sarajevu, ja sam dijete 'Želje'. Drago mi je što sam nosio dres Željezničara i Širokog Brijega jer između ta dva kluba postoji zdrav sportski rivalitet i to je dobar primjer za sve u bosanskohercegovačkom nogometu'', ističe Bajkuša.

Dok većina umirovljenih nogometaša ostaje i dalje u ovom sportu kao trener, klupski dužnosnik i slično, kod našeg sugovornika situacija je potpuno drugačija.

''Nisam se odlučio za trenerski posao. Trenutačno sam u Maleziji gdje imam terene za mali nogomet koje izdajem'', otkrio je u razgovoru za Bljesak.info Alen Bajkuša.

Na kraju razgovora Bajkuša je zaželio sve najbolje svom bivšem klubu: ''Želim reći kako treba voljeti svoje i poštovati tuđe. Veliki pozdrav za navijače i želim puno uspjeha Širokom Brijegu''.

Kopirati
Drag cursor here to close