Nakon srčanog udara

Bivši češki vratar Pavel Srniček preminuo u 47. godini života

Sport / Nogomet | 29. 12. 2015. u 15:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čeh Pavel Srniček, bivši nogometni vratar, preminuo je u 47. godini, nakon što je prije devet dana pretrpio srčani udar, javlja Agencija Anadolija.

Srničeku je pozlilo dok je džogirao u Ostravi 20. prosinca, nakon čega je hitno prevezen u bolnicu. Nažalost izgubio je najvažniju životnu bitku i preminuo u utorak poslijepodne. Liječnici su mu spasiti život tako što su ga stavili u induciranu komu, ali to nije dalo rezultate.

Prema riječima njegovog agenta Stevea Wraitha vitalne funkcije mozga su otkazale, tako da je isključen sa aparata koji su ga održavali u životu.

Srniček je svoju profesionalnu karijeru počeo 1990. u Baniku klubu iz svoje rodne Ostrave. Godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa Newcastle Unitedom u kojem je doživio najblistavije trenutke karijere.

Za "svrake" je branio sve do 1998. i kratkog povratka u Banik. Nastupao je još za Sheffield Wednesday, Bresciu, Cosenzu, Portsmouth, West Ham i Beira Mar. Za reprezentaciju Češke je branio od 1994. do 2001. godine i upisao 49 nastupa. Bio je viceprvak Europe sa Češkom 1996. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close