Derbi

Biščević: Sarajevo je blagi favorit, Željezničaru nedostaje kontinuitet

Nogometaši Sarajeva i Željezničara u subotu će na Koševu odigrati gradski derbi. Sarajevo se u ovom duelu nameće kao blagi favorit radi domaćeg terena i činjenice da Željezničar u ovoj sezoni igra po principu "toplo-hladno".
Sport / Nogomet | 28. 11. 2019. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva i Željezničara u subotu će na Koševu odigrati gradski derbi u okviru 18. kola Premijer lige BiH. Sarajevo se u ovom duelu nameće kao blagi favorit radi domaćeg terena i činjenice da Željezničar u ovoj sezoni igra po principu "toplo-hladno".

Kako je kazao nekadašnji igrač Željezničara Bulend Biščević, miljenik navijača zbog bezrezervne požrtvovanosti na terenu, u prilog Sarajevu idu igre i rezultati iz prošlog kola domaćeg prvenstva, kada je Sarajevo na izuzetno teškom gostovanju u Vrapčićima s 2:1 savladalo neugodnu ekipu Veleža, dok je Željezničar na svom terenu izgubio od "nikad slabijeg" Širokog Brijega identičnim rezultatom.

''Poraz protiv Širokog malo je umanjio euforiju među navijačima Željezničara, dok je s druge strane moral u taboru Sarajeva nakon pobjede protiv Veleža sigurno na visokom nivou. Igrači Sarajeva su u tom meču pokazali da su psihički veoma zreli i jaki i da se znaju nositi s teškim utakmicama. Ako se sjećate Želju su u Vrapčićima 'vile nosale'. Željezničar kiksa u utakmicama koje očekujemo da će dobiti. Ne želim analizirati igru Željezničara, Amar Osim zna svoj posao, ali očigledno je da nedostaje kontinuitet kojem se svi nadamo'', rekao je Biščević u izjavi za Fenu.

Smatra da se poraz Željezničara protiv Širokog nije trebao dogoditi, ali nada se da će u derbiju igrači 'plavog' tima mnogo manje griješiti i popraviti realizaciju koja je nedostajala za pozitivan rezultat protiv Širokog.

Vjeruje da gledatelje očekuje dobra utakmica s obzirom na trenutno stanje na ljestvici i rezultate nekoliko proteklih derbija između gradskih rivala.

''Nadam se da će biti tako i da ćemo gledati dobar i efikasan nogomet. Sarajevo s Musemićem na klupi pretendira na novu titulu. To su pokazali u dosadašjem dijelu natjecanja. Željo se vratio u klub uskih favorita za titulu iako igra promjenjivo. Nadam se da su igrači svjesni što derbi nosi sa sobom i da će se znati nositi s pritiskom. Motivacije kod igrača sigurno neće nedostajati, mogao bi kao bezbroj puta do sada presuditi trenutak inspiracije kod pojedinaca'', precizirao je bivši nogometaš.

Ne očekuje da će treneri uspjeti iznenaditi taktikom jedan drugog, jer se predugo i jako dobro znaju, ali upozorava da nijedan tim ne bi smio potcijeniti protivnika u bilo kom segmentu, jer se takve situacije često znaju "odbiti o glavu".

Dodaje da ostaje žal za nekim prošlim vremenima kada se derbi doživljavao na drugačiji način među sarajevskim navijačima, koji su se družili i "prepucavali" neuporedivo češće nego danas kada se previše toga odvija putem društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close