Adnan Januzaj

Bio je najveća nada Manchester Uniteda, a onda je počeo tonuti...

Nakon loše sezone u Sunderlandu, 2017. je prodan u Real Sociedad, gdje se činilo kako počinje igrati onako kako se od njega očekivalo. Nakon dobre sezone završio je s Belgijom i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji...
Sport / Nogomet | 03. 02. 2023. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo 18 godina imao je Adnan Januzaj kad je debitirao za Manchester United u sezoni 2013/14. Završio je tu sezonu s čak 27 nastupa u Premier ligi te četiri postignuta pogotka i činilo se kako je belgijski nogometaš kosovskih korijena budućnost Crvenih vragova.

Također su se i reprezentacije počele boriti za njega, a on je odabrao Belgiju.

Naime, s obzirom da je kosovskog porijekla, mogao je igrati za njihovu reprezentaciju, dok je Belgija bila opcija po osnovu njegova rođenja i mjesta življenja.

S druge strane, baka i djed su mu turskog porijekla pa je mogao izabrati i Tursku, a govorilo se kako bi mogao igrati i za Albaniju, čak i za Srbiju i Hrvatsku!?

Očekivalo se kako će u svojoj drugoj senirskoj sezoni postati još bitniji igrač momčadi, no to se nije dogodilo. Upisao je 21 utakmicu u svim natjecanjima, ali bez učinka, da bi godinu kasnije otvorio još lošije, nakon čega je posuđen u Borussiju Dortmund, no niti tamo se nije proslavio.

Foto: Twitter / Januzaj u dresu Seville

U Sociedadu je igrao dobro, ali želio je više

Nakon loše sezone u Sunderlandu, 2017. je prodan u Real Sociedad, gdje se činilo kako počinje igrati onako kako se od njega očekivalo. Nakon dobre sezone završio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je postigao pogodak u utakmici grupne faze protiv Engleske, a kući se vratio sa svjetskom broncom, piše Gol.hr.

U Baskiji je proveo još četiri sezone, varirajući između prvog sastava i ulazaka s klupe. Prošle sezone tako je nastupio u 41 utakmici unutar svih natjecanja, no želio je igrati više.

Pokazivao je u Sociedadu naznake svog talenta i kvalitete, no nije to radio dovoljno konzistetno da bi redovno započinjao utakmice.

Video: Look How GOOD was ADNAN JANUZAJ at Manchester United

Umjesto prvog sastava postao je nepotreban

Tako je ljetos kao slobodan igrač otišao u Sevillu. I to kao igrač u najboljim godinama, budući da je prošle zime navršio 28. U Andaluziji ga je dočekalo nešto suprotno od onoga što je očekivao. Nastup u tek šest utakmica i samo 125 minuta na terenu.

Umjesto prvog sastava kluba u Ligi prvaka, dobio je poruku trenera Sampaolija kako mu nije potreban. Tako je došlo do posudbe u Istanbul Basaksehir.

Članom trećeplasirane momčadi turskog prvenstva bit će do ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close