Otkrio detalje

Bilić: Kakva sezona, kakva liga

Bilićevoj momčadi je u posljednjem kolu za to dovoljan bio domaći remi 2:2 protiv Queens Park Rangersa jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen s 1:2 od Barnsleyja.
Sport / Nogomet | 23. 07. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije skrivao oduševljenje nakon što je West Bromwich Albion u drami zadnjeg kola Championshipa izborio povratak u elitni razred engleskog nogometa.

Bilićevoj momčadi je u posljednjem kolu za to dovoljan bio domaći remi 2:2 protiv Queens Park Rangersa jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen s 1:2 od Barnsleyja.

"Kakva sezona, kakva liga", rekao je nakon drame Bilić koji je WBA preuzeo prošlog ljeta.

"Bio sam vrlo glasan kad sam rekao da bih uvijek želio raditi u Championshipu. Međutim, nisam zamišljao da će biti tako teško, ovo je zahtjevno. Iscrpljujuće je. Nisam uživao u svakoj minuti, naravno, ali uz ovakav finiš, ponosan sam na cijeli klub", rekao je Bilić za Sky.

Queens Park Rangers je na Hawthornesu poveo pogotkom Manninga u 34. minuti. Diangana je u 44. minuti izjednačio, a u 50. minuti je West Bromwich Albion preokretom došao do vodstva za koje je strijelac bio Robinson. Mogli su domaći igrači doći do uvjerljivije prednosti, ali nisu imali preciznosti u nekoliko izglednih situacija, za što je kazna stigla u 61. minuti, kad je na 2:2 izjednačio Eze.

"Zaslužili smo pobjedu, igrali smo jako dobro. No konačni cilj je ispunjen", dodao je hrvatski stručnjak.

Povratak WBA u Premier ligu nakon dvije sezone

U drugom susretu Brentford je na svom terenu poražen s 1:2 od Barnsleyja.

"U 85. minuti su mi rekli da je 1:1. Nismo se mogli osloniti na to. Morali smo pokušati zabiti treći gol i izboriti pobjedu. Kad su mi rekli da je 2:1, nisam vjerovao da se Brentford može vratiti."

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Championshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

West Brom je izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close