Londonski derbi

Bilić do 89. minute vodio, pa izgubio

Sport / Nogomet | 19. 11. 2016. u 21:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Bilić i njegov West Ham u londonskom derbiju vodili su s 1:2 sve do 89. minute, da bi s dva brza gola Harryja Kanea u razmaku od dvije minute na kraju izgubili s 3:2 od još neporaženog Tottenhama u 12. kolu engleske Premier League.

Hammerse je u vodstvo doveo Michail Antonio u 24. minuti, u jeku napada Spursa. Payet je ubacio iz kornera, Kouyate je glavom gađao prečku, a odbijanac je došao do Reida, koji asistira Antoniju.

Izjednačio je 20-godišnji debitant u ligi Harry Winks u 51. minuti, pokupivši odbijanac nakon što je vratar Randolph obranio udarac Janssena.

Veliku priliku je u 58. minuti za Spurse imao Dier, ali novu prednost West Hamu donio je Manuel Lanzini u 68. minuti s bijele točke dosuđene nakon što je Vincent Janssen povlačio Winstona Reida.

Izgledalo je da će West Ham nanijeti prvi poraz Spursima, ali ukazao se u završnici Harry Kane. Prvo je u 89. minuti izjednačio na 2:2, a potom iz jedanaesterca kojeg je u prvoj minuti sudačke nadoknade skrivio Haavard Nordtveit prekršajem na Heung-Min Sonu osigurao pobjedu Spursima.

U šestoj minuti nadoknade Winston Reid je isključen, pa su gosti završili dvoboj s igračem manje.

Kopirati
Drag cursor here to close