uzdanica plemića

Bilbija: Široki nas nema čime iznenaditi

Sport / Nogomet | 05. 11. 2016. u 08:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Široki dolazi poslije dobrih rezultata u Kupu i protiv Željezničara, ali i imamo svoju računicu. Očekujem tešku utakmicu, ali i našu pobjedu, rekao je veznjak Zrinjskog Nemanja Bilbija, sa velikom dozom samopouzdanja najavljujući današnji Hercegovački derbi.

Velika je on uzdanica Mostaraca u današnjoj utakmici jer - od prošlog duela sa Širokim (1:1 na Pecari) u svakoj utakmici u kojoj je zaigrao Nemanja ili zabio, ili asistirao…

“Prošlo je nešto više od dva mjeseca od te utakmice, nisam znao za te podatke, ali iskreno, želim samo da Zrinjski nastavi pobjeđivati. Možda mi ovo nije najbolja sezona, ali jeste najkonstantnija. Jer često sam imao ozljede koje su me izbacivale na duže i kraće vrijeme, a forma mi je šetala gore, dole. Sada je neka konstanta i dosta je dobro”

Zrinjski djeluje zaista impresivno iz čega Bilbija i društvo crpe dosta samopouzdanja pred novi Hercegovački derbi.

“Mi ćemo se najviše pitati, a cilj nam je držati loptu i na taj način kontrolirati utakmicu. Široki može odigrati čvrsto i agresivno, ali ne znam kako nas mogu iznenaditi. Na sve smo spremni!”

BMT i lov na trećiu titulu

Kao i svi ostali Pod Bijelim brijegom, i Nemanja je vrlo, vrlo zadovoljan razvojem situacije u prvenstvu...

“Zasad nam ide dobro. Želimo osvojiti titulu, moju treću u nizu, bilo bi to odlično. Zadržali smo ekipu, s tim da smo se više uigrali, ništa od napravljenog nije slučajno. Radnik je tu prvi pratitelj, ali Sarajevo i Željezničar su usprkos zaostatku i dalje u igri, ima se još dosta igrati.
Pred nama su do kraja godine još tri derbija, nadam se da ćemo uzeti što više bodova.”

Bude li kako priželjkuje, velike zasluge ići će i njegovoj dvojici kolega, Jasminu Mešanoviću i Ognjenu Todoroviću s kojima čini popularni BMT.

“Nije se to dogodilo slučajno, jer već preko godinu igramo dana zajedno. To funkcionira na najbolji mogući način. Imamo veliku slobodu prema gore, možemo odigrati bez opterećenja, ne razmišljajući previše. Kad jedan od nas ode gore, drugi ga zatvori, to su razumijevanje i atmosfera možda presudni.”

Kopirati
Drag cursor here to close