Danas 'Plemić' sutra viking

Bilbija pred vratima Švedske

Bilbija je u Zrinjski stigao prije dvije godine iz Splita i izrastao je u jednog od najvažnijih igrača mostarskog kluba. U dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH ovaj Banjalučanin odigrao je 17 utakmica, postigao je osam golova
Sport / Nogomet | 03. 01. 2018. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski bi pred početak drugog dijela sezone mogao ostati bez svog najboljeg nogometaša Nemanje Bilbije.

"Istina je da za moje usluge ima interesa. Iskreno, nisam previše upućen u imena klubova, ali znam da su 2-3 kluba kontaktirala Zrinjski. Naš izvršni dopredsjednik Danko Šulenta je u pregovorima i nadam se i vjerujem kako će se naći rješenje koje će na kraju zadovoljiti sve tri strane", potvrdio je jedan od najboljih igrača HŠK Zrinjskog i povremeni reprezentativac BiH Nemanja Bilbija za SportSport.ba da priče o njegovom napuštanju Zrinjskog nisu tek puke glasine.

Bilbija je u Zrinjski stigao prije dvije godine iz Splita i izrastao je u jednog od najvažnijih igrača mostarskog kluba. U dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH ovaj Banjalučanin odigrao je 17 utakmica, postigao je osam golova i upisao je četiri asistencije.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj 27-godišnji napadač igrao je za Borac, Vojvodinu, Sarajevo i Split.

S ekipom Zrinjskog osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Jedan od klubova koji se spominje kao nova destinacija napadača Zrinjskog je IF Brommapojkarna kojeg trenira bivši švedski reprezentativac Erik Olof Mellberg.

Kopirati
Drag cursor here to close