korak bliže euru

BiH svladala Wales i izbila na treću poziciju!

Sport / Nogomet | 10. 10. 2015. u 20:44 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Zenici Wales s 2:0. Osim te pobjede BiH reprezentaciji poklopio se rezultat iz Jeruzulema gdje je Cipar svladao Izrael s 2:1.

Sada kolo prije kraja BiH drži treće mjesto s bodom više od Izraela i dva više od Cipra. To znači da bi pobjedom na Cipru BiH osigurala dodatne kvalifikacije, a može tamo ići i uz remi ako Belgija svlada Izrael.

Pred prepunim Bilinim poljem, gdje publiku nije omela ni velika kiša, Bosna i Hercegovina golove je postigla u drugom poluvremenu. Prvo je u 71. pogodio Milan Đurić, koji je devet minuta ranije ušao s klupe, a konačni rezultat postavio je Vedad Ibišević.

Wales s Garethom Baleom nije ozbiljnije zaprijetio, no zahvaljujući porazu Izraela izborili su direktan plasman na Euro. To su njihovi navijači znali proslaviti, pa oko tisuću velških navijača slavi povijesni plasman na Europsko prvenstvo.

Džeko poklonio dres Tuki

Prije početka utakmice kapetan reprezentacije BiH uručio je dres reprezentacije brončanom sa Svjetskog prvenstva u atletici Amelu Tuki. Ovog Kakanjca koji se na početku karijere spremao u Zenici publika je nagradila ovacijama, a on je sam otrčao krug po terenu Bilinog polja.

Kopirati
Drag cursor here to close