FIFA-ina ljestvica

BiH pala na 41. mjesto, Hrvatska i dalje 15. reprezentacija svijeta

Među prvih 15 reprezentacija svijeta nije bilo promjena.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 15. mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak, dok prvo mjesto i dalje drže aktualni svjetski prvaci Njemačka.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je tri mjesta i sada zauzima 41. mjesto sa 693 boda.

Na drugom mjestu je Brazil, treći je Portugal, a četvrta Argentina koja je jedan od suparnika Hrvatskoj u skupini F na svjetskom prvenstvu Rusiji koje počinje 14. lipnja.

Ova ljestvica, na kojoj nema promjena među prvih 15 reprezentacija, objavljena je nakon mjeseca u kojem nije bilo puno međunarodnih utakmica, odigrane su samo 34 prijateljske utakmice, od čega 28 u Africi.

Najveći pad zabilježila je reprezentacija Egipta, koja je nazadovala za 13. mjesta i trenutno zauzima 43. mjesto, dok je najveći napredak od osam mjesta upisala reprezentacija Konga koja je sada 88. reprezentacija svijeta.

Jedna od značajnijih promjena na ljestvici je napredak Islanda, hrvatskog suparnika u skupini na svjetskom prvenstvu u Rusiji, sa 20. na 18. mjesto, što je najbolji ranking u povijesti te male zemlje.

Nigerija, zadnji hrvatski suparnik iz skupine F, ubilježio je pad od jednog mjesta i sada je na 52. poziciji na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici.

Suparnici ''Vatrenih'' u Ligi nacija u kojoj natjecanja počinju u rujnu Španjolska i Engleska nalaze se na šestom i na 16. mjestu kao i prošli mjesec.

Kopirati
Drag cursor here to close