kvalifikacije

BiH i Ukrajina remizirali pod Bijelim brijegom

Sport / Nogomet | 14. 05. 2015. u 17:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru elitnih kvalifikacija za odlazak na Europsko U19 prvenstvo, u skupini 5 juniori Bosne i Hercegovine odigrali su neriješeno (1:1) s prvim favoritom skupine Ukrajinom na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Momčad Tonija Karačića može biti zadovoljna ovim bodom, jer Ukrajina ih je potpuno nadigrala u prvom poluvremenu. Ipak, u drugom dijelu BiH je uspostavila ravnotežu i uzela ohrabrujući bod pred nastavak kvalifikacija.

Svoju apsolutnu nadmoć u prvom poluvremenu Ukrajinci nisu uspjeli kapitalizirati, premda su mogli i trebali voditi s barem 3:0. U 18. minuti Zubkov je pogodio vratnicu, u 30. je Arendaruk izašao sam pred Gorana Karačića, ali je vratar Zrinjskog odlično reagirao.

Kazna Ukrajincima za promašaje stigla je u 56. minuti. Andrej Modić uposlio je Samira Radovca koji je manirom iskusnog golgetera matirao ukrajinskog vratara. Ukrajinci su izjednačili u 68., prelijepim pogotkom Marijana Šveda.

Do kraja utakmice domaćin, iako je nominalno bio gost, napadao je Ukrajince i mogao je doći i do pobjede, no ostalo je 1:1.

U sljedećoj utakmici skupine 5 Bosna i Hercegovina će u Širokom Brijegu igrati protiv Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close