Puno uzbuđenja

Bez pobjednika u Posušju i Prijedoru

Iako je gledajući tabelu momčad Tuzla Cityja bila favorit u Posušju, gosti nisu uspjeli osvojiti više od boda.Rudar je u Prijedoru imao tri boda u svojim rukama, ali se Željezničar nekako u posljednjim trenucima izvukao.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2021. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva susreta 16. kola Premijer lige igrana su danas, oba su završena bez pobjednika. Na Mokrom docu su Posušje i Tuzla City igrali 1:1, dok je u Prijedoru duel Rudara i Željezničara završio 2:2.

Iako je gledajući tabelu momčad Tuzla Cityja bila favorit u Posušju, gosti nisu uspjeli osvojiti više od boda. U skromnom prvom poluvremenu najviše uzbuđenja je viđeno u posljednjih 15- tak minuta. Krenulo je s dosuđenim jedanaestercem za Posušje nakon duela Begića i Čelikovića. Šut Lučića obranio je danas raspoloženi Brajlović.

Još jedan detalj obilježio je to prvo poluvrijeme. U 42. minuti je nakon drugog žutog kartona isključen Čeliković, pa su Tuzlaci u nastavku igrali s deset nogometaša.

Tog čovjeka više Posušje je kapitaliziralo tek u 64. minuti. Nakon igranja rukom Efendića sudac Gigović je drugi put pokazao na bijelu točku. Ovog puta siguran je bio Serdarušić za vodstvo Posušja 1:0. I pred činjenice da imaju čovjeka manje, gosti, momčad Tuzla Cityja se nije predavala. I onda je na sedam minuta prije kraja Mišić prekrasnim golom u 83. minuti postavio konačnih 1:1. Na kraju kako se situacija razvijala na terenu, gosti mogu biti zadovoljni osvojenim jednim bodom.

Rudar je u Prijedoru imao tri boda u svojim rukama, ali se Željezničar nekako u posljednjim trenucima izvukao. Sam susret je ponudio dosta preokreta, jer su gosti prvi stigli do vodstva. Igrala se 29. minuta kada Mekić na asistenciju Juričića zabija za 0:1. Na izjednačenje se čekalo do 37. minute. Asani dobro ubacuje s lijeve strane, a Joseph Amoah prekrasno glavom zabija. Dvije minute kasnije Rudar umalo dolazi do preokreta, opet je Amoah u glavnoj ulozi ali ovaj put pogađa prečku.

Amoah se za svoj promašaj iskupio na najbolji način. Nakon kornera, Muftić brani pokušaj Kulenovića, ali ovaj put ništa ne može zaustaviti Amoaha. Imao je Rudar prednost, imao je igru, stvarao prilike u tom periodu nakon drugog gola ali do trećeg gola nije došao. Na kraju su domaćini kažnjeni za sve propuštene prilike, u 95. minuti Bekrić zabija za konačnih 2:2.

Nakon danas odigranih utakmica Tuzla City ima 32 boda i daleko iza Zrinjskog čak sedam bodova. Posušje ostaje na jedanaestom mjestu s bodom manje u odnosu na Velež. Željezničar nakon današnjeg duela ostaje sedmi, dok je Rudar deveti, trenutačno ima dva boda prednosti u Velež.

Kopirati
Drag cursor here to close