Škoti kao osice

Bez golova na Wembleyju, Englezi razočarali

U drugom današnjem dvoboju drugoga kola skupine D Eura između Engleske i Škotske na Wembleyju nije bilo golova, što je zakompliciralo situaciju u hrvatskoj skupini.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2021. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacije Engleske i Škotske su u Londonu odigrale bez golova 0:0.

Bila je to skromna predstava s obje strane, a dojam je kako su oba sastava bila zadovoljna nulom.

Gordi Albion je ovim rezultatom praktički osigurao plasman u osminu finala, dok je Škotska, poput Hrvatske došla do prvog boda i u međusobnom susretu s Vatrenima će tražiti kartu za drugi krug natjecanja.

Engleze su mnogi proglašavali favoritima Eura, ali na temelju igara protiv Hrvatske i posebno večeras protiv Škotske, ne može se izvući puno argumenata za to.

Škoti su u nekoliko navrata bili blizu pogotka, a jednom je vratar Pickford već bio savladan da bi loptu sa crte glavom izbacio Reece James.

Inače, Engleska i Škotska su prvi put igrale međusobno 1872. godine, što je upisano u nogometne knjige rekorda kao najstariji međunarodni meč u povijesti.

Na ljestvici ove skupine vode Češka i Engleska sa po četiri boda, dok Hrvatska i Škotska imaju po bod.

Hrvatska će u posljednjem kolu, u utorak, 22. lipnja, protiv Škotske morati pobijediti kako bi konkurirala za plasman u osminu finala. I taj će dvoboj biti odigran na Hampden Parku u Glasgowu.

U drugom susretu u London se sastaju Engleska i Češka.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close