NS BiH

Beus odgovorio Hadžibegiću: Možda mu smeta što nije izabran za izbornika

Sport / Nogomet | 18. 12. 2016. u 12:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto čestitki na kako-tako obavljenom poslu na kraju godine, u Nogometnom savezu BiH su zaratili. 

Najprije je Faruk Hadžibegić osuo po Savezu zbog izrečene mu suspenzije, a onda je uslijedila kontra u režiji Ivana Beusa

"Osjećao sam se neugodno i ružno nakon poteza predsjednika Begića. Drsko je postupio prema meni”, izjavio je Hadžibegić, suspendirani član Odbora za posredovanje i savjetovanje pri NS BiH. 

“Žuti karton sam dobio nakon istupa zbog učešća reprezentacije na Kirin kupu, što je bio smiješan potez. Dino Begić me ponovo stavlja u ekipu sa tri suspendirana člana Izvršnog odbora (Senad Islam, Ibrahim Adilagić i Amer Halep). Njegova demonstracija sile prema meni je provokativna", izjavio je Hadžibegić, plasiravši na račun rada NS BiH niz optužbi. 

“On je ilegalni predsjednik Saveza kojeg nigdje nije bilo kada je UEFA formirala Odbor za normalizaciju. Kako je došao na čelo Saveza, nije mi jasno, ali znam da su njegovim dolaskom počele smicalice i spletke”, rekao je između ostalog. 

Na kontru se nije dugo čekalo. Reagirao je potpredsjednik Saveza Ivan Beus. 

"Poznajući rad i njegovo djelovanje, ne znam stvarno koji su motivi naveli Faruka Hadžibegića da onako istupi u javnost”, izjavio je Beus za Sportsport.ba pa naglasio: “Iznesene su brojne neistine na račun gospodina Elvedina Begića.”

“Da li Hadžibegiću smeta što nije izabran za izbornika BiH ili ne, stvarno ne znam. Istina je da je on bio jedan od kandidata za tu poziciju, ali od strane Izvršnog odbora nije dobio dovoljno glasova i izabran je Baždarević”, dodao je Beus. 

Hoće li se Hadžibegić ponovno oglasiti, ostaje nam vidjeti. 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close