Riječi hvale

Besprijekorni bh. suci u najelitnijem natjecanju

Rijetki su debitanti u Ligi prvaka koji dobiju priliku da sude dva kola u nizu, a upravo se to desilo najboljem bh. sucu.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Peljto odavno uživa povjerenje UEFA-e, a u proteklim tjednima napravio je značajan iskorak u karijeri.

Nakon što je proljetos sudio na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine, Peljto je ove jeseni dobio priliku da dijeli pravdu i u najelitnijem klupskom natjecanju.

Rijetki su debitanti u Ligi prvaka koji dobiju priliku da sude dva kola u nizu, a upravo se to desilo najboljem bh. sucu.

Peljto je u 5. kolu sudio susret Bešiktaš - Ajax. Očigledno je u Istanbulu položio ispit te je dobio priliku i u 6. kolu na susretu Juventus - Malmo.

Utakmica u Torinu nije bila toliko napeta, pa se može reći kako Peljto nije imao previše posla, ali sve što je odrađeno bilo je bez greške, piše sportsport.ba.

Talijanski mediji tradicionalno obraćaju dosta pažnje na suđenje, tako je bilo i nakon meča na Allianz stadiumu, a bh. suci su dobile pohvale.

Ugledni list Corriere dello Sport navodi kako Peljto nije imao kompliciran meč za suđenje te da VAR soba nije morala niti jednom intervenirati.

Podijelio je ukupno četiri žuta kartona. Sve je bilo ispravno, posebno javna opomena iz same završnice susreta kada je Pena faulirao Moratu.

Pohvale je dobio i Peljtin prvi pomoćnik, Davor Beljo koji je odlično procijenio situaciju iz 18. minute kada je Kean na centaršut Bernardeschija postigao i jedini gol na susretu.

Inače, osim Belje, Peljti je asistirao Senad Ibrišimbegović, dok je četvrti sudac po odluci NFSBiH bio Miloš Gigović.

Kopirati
Drag cursor here to close