Novi počeci

Berlusconi i Galliani kupuju Monzu

Kako prenose talijanski mediji Berlusconi i Adriano Galliani namjeravaju kupiti trećeligaša Monzu.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2018. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (82) korak je do povratka u nogomet, ali ne u Milan kojeg je vodio 31 godinu, već u Monzu.

Kako prenose talijanski mediji Berlusconi i Adriano Galliani namjeravaju kupiti trećeligaša Monzu.

"Ideja je tu, ali još ništa nije definirano. Međutim, preuzimanje Monze je romantična ideja," kazao je Galliani, godinama najbliži Berlusconijev suradnik u Milanu.

Trenutačni vlasnik kluba je Nicolo Colombo, sin Felicea Colomba koji je bio predsjednik Milana od 1977. do 1980. godine. U svojoj 106 godina dugoj povijesti Monza nikada nije igrala u Serie A, a navijači se nadaju kako bi pod Berlusconijevim vodstvom mogla ostvariti povijesni uspjeh.

"Monza je definitivno romantična ideja nakon prodaje Milana. Predsjednik živi tri km od Monze u Arcoru, a ja rođen sam u gradu," dodao je Galliani.

Berlusconi je prošle godine prodao Milan kineskim tajkunima za oko 740 milijuna eura. Pregovori su trajali oko dvije godine, dva puta su prekidani, ali su Kinezi na koncu kupili klub. Međutim, kako nisu na vrijeme podmirili financijske obveze, u srpnju ove godine klub je preuzeo američki fond Elliott Management Corporation.

Za vrijeme Berlusconijeve vladavine Milan je osvojio ukupno 29 trofeja pri čemu i pet naslova europskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close