Kvalifikacijski meč

Begović uoči kvalifikacija na SP: Nema treme i nervoze, radimo svoj posao

Bh. reprezentativci su u dobrom raspoloženiji i željno iščekuju subotnji meč protiv izuzetno teškog protivnika koji je već osigurao plasman u Rusiji.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2017. u 19:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak je obavila trening na stadionu 'Grbavica' u sklopu priprema za kvalifikacijski meč za SP 2018. godine protiv Belgije.

Bh. reprezentativci su u dobrom raspoloženiji i željno iščekuju subotnji meč protiv izuzetno teškog protivnika koji je već osigurao plasman u Rusiji.

Pomoćni trener selekcije BiH Dragan Perić ističe da se osjeća pritisak, jer se radi o jako bitnoj utakmici, koja mnogo toga donosi.

''Naši igrači su igrali puno važnih utakmica u životu, tako da jedva čekaju da izađu na teren. Svi koji su tu će trenirati i svi su spremni za utakmicu. Pratimo i belgijski tabor, znamo da je to kvalitetna reprezentacija, koja na svakoj poziciji ima više rješenja. Mislim da će oni igrati kako i do sada, a nadam se da ćemo mi znati odgovoriti'', istaknuo je Perić.

Izrazio je zadovoljstvo formom Edina Džeke i Seada Kolašinca, poručivši da se nada da će igrači uspjeti ostvariti zadane ciljeve.

 
Osvrnuo se i na izostanak glavnog igrača na sredini terena Miralema Pjanića, dodavši da je o njegovim kvalitetama suvišno pričati.

''Teško ga je zamijeniti. Ipak, nadam se da ćemo njegovo znanje uspjeti nadomjestiti trkom i borbom'', rekao je.

Dodao je da 'Grbavica' budi posebne emocije kod selektora Mehmeda Baždarevića.

''Vidio sam mu i suzu u očima. Posebno nas raduje što igramo ovdje i nadam se da će nam donijeti sreću'', jasan je Perić.

Prvi golman bh. tima Asmir Begović kazao je da pripreme teku u najboljem redu te da nema treme i nervoze.

''Radimo svoj posao što je moguće bolje. Za razliku od prve utakmice protiv Belgije, ovaj trebamo gledati na drugačiji način. Moramo odigrati pametno, sa što manje grešaka biti koncentrirani'', zaključio je Begović.

Utakmica između BiH i Belgije igra se u subotu u 18 sati na 'Grbavici'.
Kopirati
Drag cursor here to close