Vratar Zmajeva

Begović: Nadam se da u Ateni neću imati puno posla

Sport / Nogomet | 10. 11. 2016. u 10:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vratar Zmajeva Asmir Begović ne skuplja minuta u dresu Chelseaja, ali kaže da mu to ne smeta da se uoči posljednje kvalifikacijske utakmice godine dobro osjeća. 

“Nisam trenirao malo zbog ozljede, ali i tvrdog terena ovdje u balonu. Danas ću trenirati punim intenzitetom i bit ću spreman za utakmicu u nedjelju”, najavio je. 

U Pireju otprilike zna što očekivati. 

“Svjesni smo šta nam znači iduća utakmica, Grčka nam je direktan rival, ali to je samo jedna od deset utakmica u ovim kvalifikacijama. Bit će to teška utakmica, znamo da će atmosfera biti odlična. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.“

Podsjetio se i zadnjeg gostovanja u Pireju, kada je BiH odigravši bez golova napravila važan korak prema Svjetskom prvenstvu 2014. 

“Ja sam zadovoljan svojim nastupima u Chelseaju, treniram na visokom nivou i osjećam se dobro. S te strane sigurno da neće biti nikakvih problema.”

“Nama je cilj u Ateni odigrati dobru utakmicu, a nadam se da ću imati što manje posla. Imamo mi dobre igrače, sjećam se prošle utakmice u Ateni i njihove šanse  pred kraj utakmice. Nadam se da ću ponovo ostati nesavladan i da ćemo ostati neporaženi u nedjelju”, zaključio je Begović. 

Kolašinac stiže u Atenu

Zbog stomačne viroze Sead Kolašinac neće uopće doputovati u Zenicu, ali stoper će konkurirati za utakmicu u Pireju. Danas će trenirati u svom Schalkeu, a sutra će otpuvovati u Atenu, gdje će se staviti na raspolaganje timu Mehmeda Baždarevića. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close