Medijski spinovi

Begović i Pjanić: Ne dovodite nas u vezu s bilo kojom strankom!

Sport / Nogomet | 11. 10. 2014. u 19:51 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok u BiH traje izborna šutnja 'prekršili' su je reprezentativci Bosne i Hercegovine Asmir Begović i Miralem Pjanić, očito revoltirani što su ih pojedini mediji doveli u kontekst neke od bh. stranaka.

'Ono što me je zaboljelo da su me medijskim spinovima pojedinci pokušali uvući u predizbornu priču i predstaviti kao simpatizera izvjesnih stranaka i političara.

Ništa od toga nije istina. Moja jedina stranka je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Svatko neka bira one za koje misli da su najbolji za ovu zemlju. Političare i pojedine novinare bih zamolio da ne zloupotrebljavaju moje ime", napisao je Begović na svom Facebook profilu, a Pjanić je poslao priopćenje:

'Ja, kao i svi drugi reprezentativci Bosne i Hercegovine redovno pratim sva zbivanja u našoj zemlji, pa tako i predstojeće izbore. Međutim, ja ni u kom slučaju ne sudjelujem u predizbornoj kampanji niti jedne bosanske stranke.

U pojedinim medijima se izgleda koristi moje ime i prezime, kako bi se narodu prikazalo da ja simpatiziram određenu političku struju ili stranku.

To nije istina. Nisam nikada bio član niti jedne stranke, niti imam ikakvu ambiciju i želju da to postanem.

Zamolio bih pojedine medije i političke struje da nas izostave iz svojih spinova, jer pred nama je izuzetno važna utakmica protiv Belgije već u ponedjeljak i jedino što želim u ovom trenutku jeste da se koncentriram na taj susret, kako bih zajedno sa svojim suigračima u ponedjeljak uvečer u Zenici mogao obradovati pobjedom naše navijače”.

Kopirati
Drag cursor here to close