trebinjac u chelseaju

Begović: Conte je sjajan, želim ostati

Sport / Nogomet | 14. 05. 2016. u 12:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asmir Begović, golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Chelsejaa nakon sastanka sa novim trener Antoniom Conteom je kazao da je Talijan na njega ostavio jak dojam, te da se nada da će sljedeće sezone ostati u klubu.

Naime, Conte je nedavno došao u London kako bi se upoznao sa klubom i obavio individualne razgovore sa svim igračima, uoči EURO 2016 poslije kojeg će preuzeti Chelsea.

''Izgleda kao dobar čovjek. Njegove menadžerske sposobnosti su neupitne, jedan je od najboljih trenera u svijetu. Govori engleski. Razgovor koji smo imali bio je na odličnom engleskom'', kaže Begović za britanske medije i nastavlja:

''S klubom i svim ostalim stvarima idemo naprijed, pred nama je veliko ljeto. Moramo napuniti baterije pred iduću sezonu. Imamo golmana Marca Aurelia u Chelseaju, koji poznaje Contea. On kaže da je vrijedan radnik koji voli disciplinu i sistem''.

Bh. čuvar mreže ističe da nakon ove jako loše sezone ciljevi Chelseaja u idućoj moraju biti veoma visoki.

''Liga prvaka je vrlo važna. To je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Naš cilj mora biti da se vratimo tamo gdje pripadamo. Došao sam u Chelsea da budem dio uspješnog tima i da osvajam trofeje. To je ono što želimo učiniti, a vidjet ćemo što novi menadžer donosi i kakve će biti njegove odluke'', jasan je Begović.

Kopirati
Drag cursor here to close