ns bih

Begićev plan za iduće četiri godine: Podići reprezentacije i domaću ligu

Sport / Nogomet | 22. 12. 2016. u 13:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ostao predsjednikom NS BiH, Elvedin Begić se okrenuo budućnosti i u grubim crtama otkrio što namjerava u predstojeće četiri godine novog mandata. 

“Izjavio sam da nemam želje biti predsjednik NS BiH. Ta želja je tada bila definirana nedostatkom vremena, ali imam vjeru u ljude koji rade i kojima sam okružen”, rekao je Begić u prvom obraćanju skupštinarima.

“Poslije molbe predsjednika i generalnog tajnika UEFA-e te nekoliko važnih ljudi, nakon velike podrške sportske javnosti, saveza, vas novinara, a u jednom trenutku i pokušaja pojedinaca da na neki način zaustave ovaj rad, odlučio sam ostati. Došao sam u jednu jednosmjernu ulicu bez povratka. Nisam mogao niti smio razočarati ove ljude koji su mi dali ovoliku podršku.
Samo od sebe se nametalo da sam morao prihvatiti ovu kandidaturu", dodao je.
 
Budućnosti se raduje...

“U sljedećem mandatu očekujem da nastavimo ovo što smo započeli. Objektivno, mogli smo i bolje raditi, ali imali smo određenih problema. Međutim, sigurno da ćemo u idućih desetak dana napraviti jedan strateški plan”, naglasio je pa spomenuo i konkretne ciljeve.

“Prva stvar je podići nivo standarda koji pružamo reprezentativnim selekcijama, kako A selekciji, tako i ostalima. Svi smo se složili da je u prethodnom periodu postignut zavidan nivo zbog kojeg se ne možemo stidjeti ni velikih reprezentacija. Naravno da ćemo uraditi sve kako bismo pomogli klubovima, prvobitno u infrastrukturnom dijelu. Želimo animirati i broj sponzora koji će podržati našu ligu".

"Ovdje nema velikih i malih problema. Sigurno su svi podjednako teški. Prvo što želimo napraviti je renovirati našu zgradu koju smo kupili, jer ćemo onda imati bolje uvjete za rad i bit ćemo spremniji za iskorak. Paralelno s tim, potrebna je i reforma administracije, želimo Savez osvježiti s mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima", zaključio je stari/novi predsjednik Saveza. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close