Stižu Estonci

Baždarević se rješava pritiska: Neću preuzeti ulogu favorita

Sport / Nogomet | 05. 09. 2016. u 16:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti međusobni duel BiH i Estonije dolazi na početku kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji, a izbornik Mehmed Baždarević poprilično je oprezan uoči sutrašnje utakmice u Zenici.

“Nisam nikada preuzeo ulogu favorita”, ustvrdio je Baždarević na današnjoj konferenciji za novinare u Zenici pa se objasnio. 

“Uvijek sam bio ambiciozan, ali i dovoljno oprezan. Danas je teško dobiti bilo koga. Znamo protiv koga igramo, imamo plan, radili smo da se najbolje postavimo. Bit ćemo ambiciozni i nadamo se povoljnom rezultatu. Na nama je da damo sve od sebe i da na najbolji način otvorimo kvalifikacije”.

U pet dosadašnjih međusobnih duela BiH je četiri puta slavila. Estonci su neporaženi ostali samo 1998., a u kvalifikacijama za SP 2010. Zmajevi su ih nokautirali 7:0. 

Što se sastava tiče, sigurno je samo da unutra neće biti ozlijeđenog Muhameda Bešića

“Mislim da je jako važno da sa što više iskustva počnemo kvalifikacije, ali računat ćemo i na mlade igrače. Ali tek je početak, morat će to iznijeti oni koji su nastupali u prošlim kvalifikacijama.”

“Što se tiče alternative za Bešića, bude li to Medunjanin, Pjanić ili Vrančić, sigurno da će dati sve od sebe da ga na pravi način zamijene.”

“Reprezentacija je sastavljena od skoro istih igrača. Dodali smo malo mlađih igrača u tim i to je nešto novo. Mislim da će oni koji su igrali prethodne kvalifikacije biti nosioci, uz one koji su pokazali da možemo na njih računati”, zaključio je strateg Zmajeva.

Utakmica na Bilinom polju starta u 20.45 sati. 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close