Nova imena

Baždarević: Razmišljam o proširenju popisa reprezentativaca

Sport / Nogomet | 21. 01. 2016. u 16:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ožujku ove godine odigrat će dvije prijateljske utakmice, s Luksemburgom 25. ožujka i četiri dana kasnije protiv Švicarske.

Nakon utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo, izbornik BiH Mehmed Baždarević i njegovi suradnici imali su vremena da se posvete manje vidljivim, ali neophodnim poslovima, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

''Nakon kvalifikacijskih utakmica uslijedilo je razdoblje detaljnih analiza. Zajedno sa suradnicima pogledali smo sve statističke podatke, te kroz analitiku pokušali doći do nekih činjenica koje nam mogu koristiti u narednom razdoblju. Dobili smo pravu sliku onoga što smo radili, te uvidjeli na čemu možemo bazirati igru u novom kvalifikacijskom ciklusu'', rekao je Baždarević za službeni portal NS BiH.

Baždarević se posvetio običajenoj praksi da se igrači koji već igraju za ''A'' tim, ali i svi drugi koji konkuriraju za njega, pomno prate.

''Već smo počeli promatrati igrače, uglavnom one što igraju u Engleskoj i Italiji čija prvenstva se nisu prekidala. Svakodnevno razmjenjujemo informacije, a iskoristit ćemo priliku da obiđemo i nekoliko naših ekipa koje su počele sa pripremama. Pratimo nekoliko mladih igrača na koje moramo obratiti pažnju, ali ne bih još govorio o imenima, jer svi se trebaju truditi i rade maksimaln'', izjavio je izbornik BiH.

Naglasio je da će prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom iskoristiti da provjeri što više igrača, te da razmišlja o proširenju popisa reprezentativaca.

Dodao je da mu nedostaju utakmice ''jer to je ono najteže, ali i najljepše u ovom poslu''.

Kopirati
Drag cursor here to close