''Zmajevi''

Baždarević objavio popis igrača za susrete protiv Belgije i Estonije

Sport / Nogomet | 27. 09. 2017. u 10:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u srijedu je objavio popis igrača na koje računa za utakmice protiv Belgije i Estonije, a koje se igraju u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Na popisu se nalaze 23 igrača i tri vratara: Asmir Begović, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić, Edin Cocalić, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Jozo Šimunović, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Haris Duljević, Izet Hajrović, Mato Jajalo, Rade Krunić, Senad Lulić, Danijel Milićević, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Edin Višća, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Avdija Vršajević, Kenan Kodro, Mateo Sušić, Sejad Salihović.

Izbornik je nakon objavljivanja popisa prokomentarao i povratak Sejada Salihovića u reprezentaciju, istaknuvši da njegovo prisustvo može biti pozitivno zbog iskustva.

''Svi ste vidjeli da je jako dobro igrao. Mislim da nam treba više iskustva. Njegovo prisustvo može pomoći u spremanju ovih sljedećih utakmica'', rekao je Baždarević.

Dodao je da je Belgija izuzetno snažna reprezentacija.

''Mislim da svi znamo o kakvom se protivniku radi i koliko su kvalitetni, ali vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu. Grbavica, Sarajevo, to nam puno znači, na nama je da odigramo dobru utakmicu. Očekujem puno od svih i da zajedno s publikom ostvarimo povoljan rezultat'', rekao je izbornik.

Mišljenja je da Belgija u Sarajevo neće doći odigrati opuštenu utakmicu, budući da su već ostvarili plasman na svjetsko prvenstvo.

''Očekujem da će Belgija doći ovdje pobijediti, oni imaju jako dobre igrače i u rezervnom sastavu, ali i mi također imamo kvalitetne nogometaše. Ne smijemo podleći psihozi rezultata koji je ispred nas'', zaključio je Baždarević.

Pripreme reprezentacije počinju u ponedjeljak na Ilidži.

Susret protiv Belgije se igra 7. listopada na stadionu Grbavica, a protiv Estonije tri dana kasnije u Tallinnu.

Kopirati
Drag cursor here to close