Zmajevi

Baždarević: Nećemo mijenjati formaciju, ali igrat ćemo ofenzivno

Sport / Nogomet | 16. 03. 2017. u 12:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik BiH Mehmed Baždarević najavio je da usprkos niskom rejtingu Gibraltara neće eksperimentirati s formacijom u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u 2017. 

“Imali smo problema, neki igrači su ozlijeđeni, neki suspendirani, a ima i onih koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima. Vjerojatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji”, rekao je pa se osvrnuo na sljedećeg rivala. 

“Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju.”

Na popisu se nalazi i nekoliko novih igrača među kojim je i mladi Dinamovac Amer Gojak o kojem izbornik kaže: “Pozvali smo ga i važno je da zna da računamo na njega. Vidjet ćemo da li ćemo ga ustupiti mladoj reprezentaciji.”

Ono što je zanimalo novinare, bilo je pitanje eventualne promjene u načinu igre...

“Možemo igrati s jednim ili dva napadača. Igrat ćemo ofenzivno, ali nastojat ćemo da ne mijenjamo sustav. Imamo igrače koji mogu igrati u 4-3-3 ili 4-4-2 formaciji. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način.”

“Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici sa Albanijom, tu možda probamo nešto drukčije što bi nam moglo biti zanimljivo u budućnosti”

Kopirati
Drag cursor here to close