pada odluka

Baždarević: Ne idemo po bod, želimo pobjedu

Sport / Nogomet | 12. 10. 2015. u 18:28 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgubili smo u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2016 od ekipe koja igra dobar nogomet. Ipak, nećemo kalkulirati. Nadigravati ćemo se. Neće biti u startu opcija na idemo na bod. Ovdje hoćemo da igramo i učinimo sve da odemo u doigravanje, rekao je Mehmed Baždarević, izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg susreta s Ciprom, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Nikozije.

"Rekli smo i ponovit ću, čekamo večerašnji trening i vidjet ćemo tko će biti spreman za utakmicu. Kada je u pitanju Edin Džeko velike su šanse da igra sutra. Da li će početi susret i koliko će igrati to ću odlučiti nakon konsultacija s medicinskim stožerom", odgovorio je Baždarević na pitanje da li će nastupiti Džeko.

No, najavio je da neće biti velikih promjena u ekipi u odnosu na meč s Walesom, kojeg je BiH dobila rezultatom 2:0 u subotu navečer u devetom kvalifikacionom kolu kada su za Baždarevićeve igrače odškrinuta vrata dodatnih kvalifikacija.

"Inovacija neće biti. Svi su dobro odradili jučerašnji trening. Najvažnije je da su spremni za utakmicu protiv protivnika za doigravanje. Najmanji problem je kojih će 11 igrati", naglasio je Baždarević.

I Asmir Begović, vratar BiH, optimista je pred duel odluke.

"Pozitivno raspoloženje je u ekipi. Vratili smo samopouzdanje nakon pobjede nad Walesom i spremni smo za Cipar. Atmosfera u ekipi je dobra, čeka nas teška utakmica. Međutim, takve utakmice igrači žele. Bolje je da je pun stadion, nego prazan i da je dosadno. Nadam se dobroj atmosferi na stadionu, dobroj utakmici i plasmanu u doigravanje", govorio je Begović, prenosi Anadolu Agency.

BiH za plasman u doigravanje treba bod ukoliko Belgija na svom terenu pobijedi Izrael. U slučaju da Izrael slavi u Belgiji, onda izabranici Mehmeda Baždarevića moraju pobijediti.

Kopirati
Drag cursor here to close