Zmajevi

Baždarević: Ignorirati grčke provokacije i fokusirati se na svoju igru

Sport / Nogomet | 06. 06. 2017. u 11:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Pjanić je dobio nezgodan udarac, ali ćemo sve učiniti da on bude spreman već za trening sutra naveče”, izjavio je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, pred početak današnjeg treninga u Trening centru Nogometnog saveza BiH (NSBiH) u Zenici.

Reprezentacija se sprema za kvalifikacijski meč protiv Grčke, a medije je najviše zanimalo zdravstveno stanje Miralema Pjanića koji je u utakmici finala Lige prvaka zadobio ozljedu, saopćeno je iz NSBiH.

“Vijesti su povoljne. Što se tiče nalaza oni su dobri i nema znakova teže ozljede”, objasnio je izbornik. 

Baždarević je naglasio da reprezentativci treniraju dobro, s puno želje i motiva.

“Ulazimo u završnu fazu rada i taktičko-tehničkog spremanja. Bit će veoma važna naša želja i odlučnost. Zadnja je utakmica i moramo dati sve od sebe. Iako smo imali nekih problema sa ozljedama, mislim da imamo snage, da uz podršku navijača napravimo dobar rezultat”, rekao je Baždarević.

Osvrnuo se i na eventualne provokacije grčkih igrača, te naglasio da ga više zanima njihova igra.

“Previše se priča o nekim provokacijama s njihove strane, ali ono na što mi trebamo obratiti pažnju njihova je igra. Moramo biti strpljivi i skoncentrirani na ono što je najvažnije, a to je nogomet. Znamo koliko su kvalitetni, ali i mi imamo znanje i solucije za sve opcije”, zaključio je Baždarević.

Gojko Cimirot, koji nastupa za grčki PAOK istaknuo je da u taboru Zmajeva vlada odlična atmosfera ta da će igrači koji su tu nadomjestiti nedostatak ozlijeđenih reprezentativaca.

“Grci znaju da ih očekuje teška utakmica, cijene nas kao kvalitetnog protivnika. Oni su također jaki, a to su najbolje pokazali protiv Belgije. U svim linijama su dobri, ali možemo očekivati da će igrati defanzivno jer im i nedostaje pet dobrih igrača”, rekao je Cimirot.

Utakmica kvalifikacija između BiH i Grčke će biti odigrana 9. lipnja u 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici. 

Kopirati
Drag cursor here to close