Zmajevi

Baždarević: Grci se u Zenicu neće doći braniti

Sport / Nogomet | 01. 06. 2017. u 11:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži, gdje će početi pripreme za kvalifikacijski susret protiv Grčke za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine.

Izabranici Mehmeda Baždarevića od 1. do 3. ovog mjeseca trenirat će u Trening kampu Nogometnog kluba Sarajevo u Butmiru, a poslije toga nastavit će pripreme u Zenici.

Izbornik je danas istaknuo da će učiniti sve da se ekipa što bolje spremi.

“Ono što je predviđeno planom, Miralem Pjanić i Haris Medunjanin su još zauzeti obavezama u svojim klubovima. Mislim da će u nedjelju biti sve kompletirano. Neki igrači su već tu, a na treningu večeras bi trebalo biti prisutno 20 igrača”, rekao je Baždarević.

S prvobitnog popisa izbornik neće moći računati na ozlijeđene Danijela Miličevića i Danijela Pavlovića, ali smatra da postoji razlog za optimizam.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/m0_bELsNhP4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Mislim da moramo biti sretni jer igramo ovakve utakmice koje su najljepše, ali s puno odgovornosti i obaveza. Razloga za zabrinutost ima. To su glavobolje, moramo misliti na one koje su tu i spremiti se. Najvažnije je da oni koji su ovdje su zdravi, da je motivacija tu te da radimo po planu. Učinit ćemo sve za povoljan rezultat”, poručio je. 

Najbolji bh. nogometaši su u sjajnoj formi, Edin Džeko i Pjanić iza sebe imaju fenomenalne sezone.

“Bilo je umora i slavlja, ali još jednom kažem imamo do petka vremena da se odmorimo i da njihovu pozitivnu energiju prenesemo na cijelu grupu, budemo spremni. Imamo snage da napravimo dobar rezultat”, dodao je selektor.

Ističe da i protivnik ima problema kao i BiH.

“Pokazali su drugo lice protiv Belgije, oni su čvrsti i agresivni, znaju biti defanzivni, ali isto tako i igrati na kontre. Neće se doći ovdje braniti se, mogu biti rasterećeniji nego mi. O protivniku znamo puno.”

Najbolji bh. nogometaši igrat će protiv Grčke 9. lipnja u 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close