Bundesliga

Bayernu samo bod iz Leipziga, uvjerljiva Borussia Dortmund

RB Leipzig je na vrhu ljestvice s 10 bodova, jednim više od druge Borussije iz Dortmunda, a dva više od trećeg Bayerna
Sport / Nogomet | 15. 09. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Emil Forsberg pogađa za Leipzig iz penala

U derbiju 4. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig i Bayern su igrali 1-1 (1-1).

 Gosti iz Muenchena poveli su već u 3. minuti nakon što je Mueller odlično proigrao Lewandowskog, a na 1-1 poravnao je Forsberg iz kaznenog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nakon što je Hernadez prekršajem zaustavio Poulsena u svom 16-ercu.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač ostavio je aktualnog hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića na klupi.

Sjajan je na vratima Leipziga bio mađarski čuvar mreže Péter Gulácsi, a njegova vrhunska forma zasigurno neće obradovati Zlatka Dalića, jer su upravo Mađari ključni protivnik koji će moći odrediti idu li Vatreni na Euro 2020.

RB Leipzig je na vrhu ljestvice s 10 bodova, jednim više od druge Borussije iz Dortmunda, a dva više od trećeg Bayerna i četvrtog Wolfsburga.

Ranije u subotu je Augsburg s 2-1 (2-0) na domaćem terenu pobjedio Eintracht iz Frankfurta. Augsburg je do prve pobjede u sezoni stigao golovima Richtera (35) i Niederlechnera (43), a na konačnih 2-1 smanjio je Paciencia (73). Augsburg je sada 14. s četiri boda, dva manje od osmog Eintrachta.

Borussia iz Dortmunda uvjerljivo je sa 4-0 (1-0) na svom terenu svladala Bayera iz Leverkusena. Strijelci za Borussiju bili su Paco Alcacer (28), Reus (50, 90) i Guerreiro (83).

Trener hrvatskih korjena na klupi Herthe, Ante Čović, pretrpio je i treći poraz izgubivši sa 1-2 na gostovanju kod Mainza te je sada posljednji na ljestvici s jednim bodom, koliko ima i 17. Paderborn koji u nedjelju igra protiv Schalkea 04.

Kopirati
Drag cursor here to close