Thiago pojačao Redse

Bayern prodao važnog igrača Liverpoolu: Klopp pristao na sve uvjete

Iskusni 29-godišnji veznjak proveo je posljednjih sedam godina u Bayernu, a stigao je iz Barcelone u kojoj je prošao sve omladinske kategorije i započeo seniorsku karijeru.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2020. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Thiago Alcantara novi je član LIverpoola

Thiago Alcantara napušta Bayern i prelazi u Liverpool. Tijekom dana bi vijest, o kojoj su izvijestili brojni relevantni izvori, trebali potvrditi i sami klubovi.

O ovom transferu piše se već dugo, a nakon podužih pregovora Bayern je ipak prodao svog veznjaka Redsima.

Bavarci nisu popuštali dok Liverpool ne pristane platiti 30 milijuna s bonusima. Prva ponuda Redsa bila je 20 milijuna, ali na kraju su pristali na Bayernovu cifru.

Razlog tome bila je, kako pišu engleski mediji, velika želja Jürgena Kloppa za dovođenjem Thiaga. S Liverpoolom će potpisati ugovor na pet godina. 

Iskusni 29-godišnji veznjak proveo je posljednjih sedam godina u Bayernu, a stigao je iz Barcelone u kojoj je prošao sve omladinske kategorije i počeo seniorsku karijeru.

Za Bayern je odigrao 235 utakmica, zabio 31 gol i 37 puta asistirao. U karijeri je osvojio čak 31 trofej s klubovima i mladim reprezentacijama Španjolske. Dvaput je osvajao Ligu prvaka, sedam puta Bundesligu, četiri puta Primeru...

Njegova vrijednost po Transfermarktu je 48 milijuna eura, pa se može reći da je Liverpool dobro prošao. Ulazio je u zadnju godinu ugovora s Bavarcima, pa ovaj transfer izgleda kao win-win za obje strane.

Liverpoolu je to drugo ovoljetno pojačanje nakon grčkog lijevog beka Konstantinosa Tsimikasa. 

Kopirati
Drag cursor here to close