Allianz Arena

Bayern petardom ispratio Borussiju

Sport / Nogomet | 04. 10. 2015. u 18:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 8. kola Bundeslige Bayern je u Muenchenu deklasirao Borussiju Dortmund s čak 5-1, te sada ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na 'crno-žute'.

Derbi u Muenchenu donio je fantastičnu igru Bayerna, koji je nakon Wolfsburga i zagrebačkog Dinama i Borusiji 'podario peticu' na Alllianz Areni.

U 26. minuti Thomas Mueller je efektnu akciju okončao prvim pogotkom, a isti igrač je u 35. minuti realizirao i kazneni udarac. Nadu Borussije u povoljan rezultat donio je Pierre-Emerick Aubameyang (36), koji je tako nastavio nevjerojatan niz jer je u svih osam kola bio strijelac.

U drugom poluvremenu uslijedio je 'potop' kluba iz Dortmunda, a sva tri pogotka postigli su bivši igrači Borussije. Poljak Robert Lewandowski potvrdio je sjajnu formu golovima u 46. i 58. minuti, čime je na čelu ljestvice strijelaca s 12 pogodaka u 8 kola, a konačnih 5-1 postavio je Mario Goetze (66).

Bayern ima sedam bodova više od Borussije, a osam od Schalkea, koji je u nedjelju neočekivano izgubio doma od Koelna s visokih 0-3. Kiksao je i Bayer koji je u leverkusenu odigrao samo 1-1 s Augsburgom, prenosi Hina.

Happy days! FC Bayern Mnchen go marching on at the top!

Posted by FC Bayern München on Sunday, 4 October 2015
Kopirati
Drag cursor here to close