Atomski Bavarci

Bayern na Campu Nou stjerao Barcelonu u mišju rupu

U derbiju prvog kola Lige prvaka Bayern je na Nou Campu slomio Barcelonu s 0:3 golovima Thomasa Muellera (34) i Roberta Lewandowskog (56, 85).
Sport / Nogomet | 14. 09. 2021. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četiri skupine Lige prvaka odigrane su utakmice 1. kola, a u najvećem derbiju ovog utorka Bayern je slavio kod Barcelone, i to posve zasluženo, a od težeg poraza Katalonce je spasio vratar Ter Stegen.

On je u 19. minuti sjajno obranio jedan udarac Sanea, koji je okrznuo jednog igrača Barcelone, a u 27. minuti Pique je u zadnji tren blokirao Musialu.

Vodstvo za goste ipak je došlo u 34.. minuti, Mueller je pucao s 20-ak metara, lopta je pogodila u leđa Garciju i prevarila domaćeg vratara te završila u mreži.

U 52. minuti još jedna velika obrana Ter Stegena, sad je skinuo udarac Sanea s osam metara, no četiri minute kasnije jedan udarac Musiale odbio se od okvira gola ravno u noge Lewandowskog, koji bez problema smješta loptu u mrežu za 0:2.

U završnici Katalonci su sa svježim igračima izgledali nešto bolje, no veliku priliku opet je u 84. minuti imao njemački sastav, Gnabry je proigrao Sabitzera, a on s nekoliko metara iz okreta pogađa vanjski dio mreže.

Novi gol došao je u 85. minuti, pucao je Gnabry, lopta je pogodila stativu i opet završila u nogama Lewandowskog, koji vara Piquea i zakucava u mrežu za 0:3!

U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0:0.

Kopirati
Drag cursor here to close