Europska liga

VIDEO I Bayer 'Neverlusen' i Atalanta prošli u finale, Stanišić strijelac

U finalu Europske lige igrat će Atalanta i Bayer Leverkusen. Atalanta je s 3-0 pobijedila Marseille u Bergamu i ostvarila povijesni uspjeh, a Bayer Leverkusen je i 49. utakmicu u nizu ostao bez poraza.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apotekari su bili na pragu prvog poraza, gubio je Bayer 0-2 od Rome golovima Paredesa iz jedanaesteraca, no 'Neverlusen' je uspio zabiti u samoj završnici autogolom Mancinija.

Činilo se da će Bayer proći dalje, ali da će stati nevjerojatni niz bez poraza. No, u 98. minuti utakmice, ukazao se Josip Stanišić koji je ušao osam minuta ranije i tako potvrdio Bayerov prolaz, ali i donio svojoj momčadi zasluženi remi.

Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a na isti je način poraza spasio svoju momčad protiv Borussije (D) u BUndesligi, kada je također zabio debelo u sudačkoj nadoknadi.

Treba napomenuti da je Bayer dominirao utakmicom, imao je 32 udarca na gol, od čega 13 u okvir. No, sjajni Mile Svilar imao je 11 obrana, poneke zaista fantastične, i zamalo je koštao Bayer europskog rekorda.

Apotekari su tako srušili rekord momčadi Benfice, koja je u razdoblju od 1963. do 1965. imala niz od 48 utakmica bez poraza. 

Bayer je već osvojio ovo natjecanje, odnosno Kup UEFA 1988. protiv Espanyola, a pamte i finale Lige prvaka 2002. koje su nesretno izgubili od Real Madrida 1-2. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (1/2 finala, uzvrat): Bayer - Roma 2:2 

Atalanta je u Bergamu pobijedila Marseille 3-0 nakon što je prvi ogled na marsejskom Velodromeu završio 1-1. Atalanta je bila puno bolja tijekom prvog poluvremena, a sve je okrunila golom Lookmana u 30. minuti, koji je precizno naciljao s vrha šesnaesterca.

Na početku drugog dijela, u 52. minuti, Lookman je asistirao, a Ruggeri zabio za 2-0. Bila je to prednost koja je do kraja ostala nedohvatljiva za francusku momčad, a u samom finišu još je Toure zabio za konačnih 3-0 Atalante koja se po prvi puta u svojoj povijesti plasirale u finale nekog velikog europskog natjecanja.

Finalna utakmica igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (1/2 finala, uzvrat): Atalanta - Marseille 3:0 
Kopirati
Drag cursor here to close