Oproban recept

Barcin veliki talent stiže na dvogodišnju posudbu u Borussijin 'inkubator'?

Oni koji sanjaju kako bi ga žuto-crni mogli ukrasti bez odštete, uzalud sanjaju, jer Barca ima klauzulu plus dva, odnosno aktivacijom aneksa aktualnom ugovoru dodat će se još dvije godine, a otkupna klauzula narast će sa 170 milijuna eura na 400.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2020. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ansu Fati (Barcelona) i Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Ako u napadu imate Lionela Messija, Luisa Suareza i Antoinea Griezmanna, kojima je alternativa Ousmane Dembele, a u idućoj sezoni vjerojatno i Philippe Coutinho, čemu onda priča o dovođenju Lautara Martineza ili povratku Neymara na Camp Nou?

Pogotovo ako u timu imate i velikog dragulja La Masije, Ansu Fatija.

Upravo o mladom talentu Fatiju piše u četvrtak katalonski Sport, navodeći kako je dortmundska Borussia pikirala Fatija kao idealnu zamjenu za Jadona Sancha, za kojeg njemački mediji pišu da ovoga ljeta sigurno napušta Signal Iduna Park.

Što se tiče Ansu Fatija, navodno u Barci postoje dvije struje, jedna bi mu ponudila ozbiljnu minutažu dogodine, a druga bi ga poslala na kaljenje.

Za dečka koji je bljesnuo u La Ligi i Ligi prvaka, odigravši 16 utakmica (uz 4 pogotka) za prvi tim Barcelone, klupa ili B momčad, tvrdi Sport, ne dolaze u obzir sljedeće sezone.

Stoga je otvorena rasprava o puštanju 17-godišnjaka na Westfalen. O prodaji, kako trenutno stvari stoje, nema ni govora. Najviše što bi Nijemci mogli dobiti, iz ove perspektive, jest dvogodišnja posudba bez prava otkupa. Nešto slično kao kad su Hakimija doveli iz Reala.

Iako nadarenom mladiću na ljeto 2022. istječe ugovor, oni koji sanjaju kako bi ga žuto-crni mogli ukrasti bez odštete, uzalud sanjaju, jer Barca ima klauzulu plus dva, odnosno aktivacijom aneksa aktualnom ugovoru dodat će se još dvije godine, a otkupna klauzula narast će sa 170 milijuna eura na 400.

Niz igrača, među kojima i Ousmane Dembele, može posvjedočiti kako je Borussia sjajan klub za razvoj mladih igrača, a jasno je to i po Hakimijevu ili najnovijem Haalandovu primjeru.

Milijunaši iz Dortmunda iz ovog bi posla izvukli jeftinu zamjenu za Jadona Sancha, koji navodno ima usmeni dogovor s Unitedom, a čak i da ostane sljedeće, godinu poslije će sigurno otići jer ima ugovor do 2022. pa je jasno kako će se vrlo brzo osloboditi mjesto za Fatija.

Po igračkim karakteristikama Ansu Fati apsolutno se uklapa u ono čemu Dortmund teži. Brzina, tehnika, pokriva sve pozicije u napadu, mlad je i gladan uspjeha.

Na Transfermarktu Jadon Sancho je trenutačno procijenjen na 117 milijuna eura, a Bild piše kako se BVB nada zaradi na engleskom reprezentativcu od najmanje 130 milijuna, zvao se kupac Manchester (koji god), Real, Liverpool ili pak Barcelona.

S druge strane, Ansu Fati vrijedi 36 milijuna, a Borussia bi za njegovu posudbu platila daleko manje.

Kopirati
Drag cursor here to close