La Liga

Barceloni samo bod kod Rayo Vallecana

U prvom subotnjem susretu 14. kola španjolske La Lige nije bilo pobjednika, nogometaši Rayo Vallecana i Barcelone odigrali su u predgrađu Madrida 1-1.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2023. u 21:13 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Barcelona | Twitter / Robert Lewandowski

Rayo Vallecano je poveo u 39. minuti odličnim pogotkom Unai Lopeza koji je žestoko pucao s 30 metara te je precizno pogodio bliži kut nemoćnog vratara Barcelone Inake Pene.

Cijelo drugo poluvrijeme Barcelona je napadala i tražila izjednačenje, kao i potencijalni preokret. U 76. minuti odlično je s ruba šesnaesterca pucao Raphinha, ali je pogodio vratnicu, no nekoliko minuta poslije ipak se zatresla domaća mreža.

U 82. minuti Balde je probio lijevu stranu, a ispred Lewandowskog je reagirao domaći igrač Lejeune, ali je nespretno zahvatio loptu i pogodio vlastitu mrežu.

Mogla je Barcelona do kraja još jednom kreirati preokret, što je već uspijevala ove sezone, ali domaćin je sačuvao jedan bod.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Barcelona je ostala treća na ljestvici te ima bod manje od madridskog Reala i tri manje od Girone. Rayo Vallecano se popeo na osmo mjesto ljestvice.

Nogometaši Getafea slavili su protiv Almerije 2-1, nanijevši gostima šesti poraz u nizu.

Almeria je povela ranim pogotkom Ramazanija u sedmoj minuti, ali već do kraja prvog dijela uslijedio je preokret.

Greenwood je u 33. minuti izjednačio, dok je Mayoral u 45. postigao pogodak za 2-1. Takav je rezultat ostao sve do kraja, a ovom pobjedom Getafe je napredovao do osmog mjesta na ljestvici.

GOLOVI

Almeria je i dalje posljednja te je i dalje bez pobjede. Skupila je tek tri remija uz čak 11 poraza.

Nogometaši Valencije i Celte su, pak, remizirali u utakmici bez golova na Mestalli. Nakon četiri pobjede i dva remija bio je to prvi ovosezonski domaći remi Valencije.

Celta je i dalje u negativnom nizu. Posljednju ligašku pobjedu klub iz Viga je ostvario 1. rujna, a nakon toga je Celta odigrala deset prvenstvenih utakmica bez pobjede.

Alaves je kao domaćin u petak svladao Granadu sa 3-1 (2-0).

Domaći su poveli sa 3-0 autogolom Torrentea (11-ag.) i golovima Rebbacha (38) te Omorodiona (55) da bi poraz gostiju ublažio Uzuni pogotkom iz kaznenog udarca u 86. minuti.

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close