La Liga

Barceloni pobjeda u gradskom derbiju uz dosta muke

Nogometaši Barcelone pobjedili su na Nou Campu Espanyol s 1-0, u gradskom derbiju 13. kola Primere, koji će se pamtiti kao prva utakmica Xavija Hernandeza na klupi katalonskog diva.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2021. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini gol na utakmici između Barcelone i Espanyola postigao je Depay iz penala u 48. minuti, no bila je to sve samo ne uvjerljiva izvedba Barce.

U zadnjih osam minuta igrači Espanyola su dvaput pogađali vratnicu, pa je Xavi uz puno sreće došao do prvih trenerskih bodova.

Xavi je iznenadio stavivši u sastav po prvi put mladog, 17-godišnjeg Iliasa Akhomacha.

Barcelona je pobjedom skočila na šestu poziciju s 20 bodova, osam manje od vodeće Seville, dok je Espanyol ostao 11. sa 17 bodova.

Ranije je Atletico u Madridu slavio protiv Osasune s 1-0 pogotkom braniča Felipea u 87. minuti.

Obrana Osasune izdržala je do 87. minute kada je Yannick Carrasco savršeno ubacio s lijeve strane, a Brazilac Felipe skočio između dva braniča i udarcem glavom pogodio mrežu.

Hrvatski napadač u Osasuni Ante Budimir zamalo je izjednačio u sudačkoj nadoknadi udarcem izvan kaznenog prostora, no vratar Atletica Jan Oblak senzacionalno je to obranio.

Pobjedom je četvrtoplasirani Atletico došao do 26 bodova, dva boda manje od vodeće Seville, koja je kod kuće s Alavesom igrala 2-2.

Alaves je poveo preko Victora Laguardije golom iz pete minute, Lukas Ocampos je izjednačio u 38. minuti, da bi u sedmoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Joselu iz jedanaesterca pogodio za 2-1 gostiju.

Nakon što je 45 minuta drugog poluvremena proteklo s mirnim mrežama, Ivan Rakitić je preciznim udarcem s desetak metara u drugoj minuti sudačke nadoknade spasio Sevillu od poraza.

Bez pobjednika (1:1) odigrali su također Celta Vigo i Villarreal. Alberto Moreno (27')  i Brais Méndez (72') bili su strijelci.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close