Zrinjski

Barbarić: Ne opterećujemo se, znamo što je naš cilj

Sport / Nogomet | 27. 01. 2017. u 12:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Barbarić je u toku zimske prvenstvene pauze na klupi Zrinjskog, aktualnog bh. prvaka i lidera Premier lige BiH, naslijedio Vinka Marinovića, koji je pomalo neočekivano napustio mostarski klub.

Barbarić se trenutno sa svojim izabranicima nalazi na pripremama u Međugorju, ističe da je zadovoljan do sada urađenim te izražava optimizam za nastavak sezone.

Prema njegovim riječima, cilj Zrinjskog je jasan, objektivan i ostvariv, a to je obrana titule, javlja Anadolu Agency (AA).

“U Međugorju smo od 20. i ostajemo do 29. ovog mjeseca. Zadnji dan ćemo odigrati prvu kontrolnu utakmicu s Neretvom i time zaključiti ovu fazu priprema. Zadovoljni smo uvjetima koje imamo u Međugorju. Iako je vrijeme nestabilno, imali smo sreću i odradili sve što smo željeli na terenu. Nemamo teže ozlijeđenih, svi su u pogonu, ali uvijek ima nekih sitnih ozljeda“, kaže Barbarić.

Nakon druge faze priprema, aktualni prvak BiH svoje će operacije preseliti u Medulin. Tamo će novi šef struke Plemića imati priliku uigrazi tim za izazove koji ih čekaju u drugom dijelu sezone.

“U Medulinu ćemo odigrati tri kontrolne utakmice 3, 5. i 7. drugog mjeseca, protiv srbijanskog, češkog i slovenačkog prvoligaša. Poslije se vraćamo kući i igramo turnir u Gabeli 11. i 12, a nakon toga generalku i to je to što se tiče utakmica . Zbog činjenice da nas od 29. ovog mjeseca čeka jako puno utakmica, do sada u ovom dijelu priprema nismo ni željeli igrati“, ističe Barbarić.

 

Zrinjski uoči nastavka Premier lige BiH ima četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo, a Barbarić naglašava da im je cilj da tu ostanu i na kraju sezone.

“Cilj Zrinjskog je da bude prvak i to je općepoznato. Taj cilj je objektivan i ostvariv. Imamo kvalitetnu grupu igrača, ekipu koja se dokazala i lani i ove godine. Ne razmišljamo o prednosti koja je bila veća, jer je i ova sada značajna.”

“Radimo na sebi, idemo iz utakmice u utakmicu, želimo igrati što bolje i povećati tu prednost. Dakle, uopće se ne opterećujemo. Znamo što je naš cilj i što nam je raditi da bi ga ostvarili“, optimist je Barbarić.

Saša Kajkut je za sada posljednje pojačanje Zrinjsklog u ovom prijelaznom roku. Novim suigračima se priključio danas u Međugorju.

“Zrinjski ima zanimljivih igrača i uvijek postoji mogućnost nekog odlaska. Zato u skladu s tim moramo reagirati. U ovom trenutku ne znam hoće li biti još nekih promjena u timu, ali što god da se dogodi, javnost će na vrijeme biti obznanjena“, završio je Barbarić.

Zrinjski je u prvih 18 kola Premier lige BiH osvojio 38 bodova. Najbliži konkurent Sarajevo ima četiri boda manje, a naredni Željezničar šest. U 19. kolu, prvom u nastavku sezone, mostarski klub 25. ili 26. veljače ide u goste zeničkom Čeliku.

Kopirati
Drag cursor here to close