Zrinjski

Barbarić: Idemo riješiti Metalleghe, a onda ćemo korigirati nedostatke

Sport / Nogomet | 17. 03. 2017. u 10:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zrinjskom priznaju da ovog proljeća ne izgledaju najbolje, ali i dalje vjeruju da su na pravom putu. 

Sljedeći rival, posljednji u Ligi 12, bit će Metalleghe, koji u subotu dolazi u Mostar. 

Trener Ivica Barbarić još se jednom osvrnuo na ispadanje iz Kupa. 

“Široki je zasluženo prošao, dobio dvije utakmice. U drugoj utakmici nedostajalo je više kretnje, a penal je sve riješio. To je gotovo. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici protiv Metalleghea”, rekao je. 

“Radi se o radnoj discipliniranoj ekipi, koja je tijesno izgubila od Slobode i Željezničara, a dobila Široki, što dosta govori koliko ćemo morati dati da bi osvojili tri boda”, dodao je. 

Priznao je i da igra Zrinjskog nije na željenoj razini, ali da će na tomu poraditi nakon Metalleghea, za vrijeme reprezentativne stanke. 

“Sigurno da tu ima puno prostora da dignemo igru na fizičkom i taktičkom planu. Nije to ono kako želimo, ali sada je pred nama utakmica, a poslije ćemo imati dva tjedna da napravimo korekcije.”

Od pritiska, kaže, nije moguće pobjeći...

“Istina je da smo par puta mijenjali sustav da bi pronašli balans, ali to su stvari koje se svakodnevno rade. Sigurno da ima pritiska. Svaka utakmica je ogromnog značaja. Vidimo da i druge ekipe ne pobjeđuju glatko. Sarajevo je u strašnom nizu, što im daje ogromno samopouzdanje..., ali moramo ga i mi naći i vratiti se na val na kojem smo bili u prvom dijelu.”

Plemići će u subotu morati bez kartoniranog Tomislava Tomića i ozlijeđenog Tonćija Kukoča, a neko olakšanje Barbarić vidi u činjenici da će se sada moći u potpunosti posvetiti prvenstvu. 

“Bilo je frustrirajuće ispasti, ali da..., sad smo igrali četiri utakmice i to se dosta osjetilo na ekipi, tako da bi nam s te strane trebalo biti lakše.”

 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close