Iz grada sa 10.000 stanovnika

Balkani sa Kosova izborio Konferencijsku ligu

Kosovski klub Balkani je svakako najveća senzacija jer se radi o momčadi koja dolazi iz Suve Reke ili albanski Suhareke, gradića od nekih 10.000 stanovnika. Ilir Daja je trener ove momčadi.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sinoćnjih revanš utakmica play offa, poznata su imena klubova koje ćemo gledati ove sezone u Konferencijskoj ligi. Kako to obično bude, neki su iskoristili svoju priliku pa će debitirati u trećem po rangu UEFA -inom takmičenju.

Kosovski klub Balkani je svakako najveća senzacija jer se radi o momčadi koja dolazi iz Suve Reke ili albanski Suhareke, gradića od nekih 10.000 stanovnika. Ilir Daja je trener ove momčadi u kojoj su igrači sa Kosova i Albanije, tek je tu jedan Brazilac, Lucas Cardoso. Balkani je kao prvak Kosova krenuo od Lige prvaka gdje su tek nakon pridužetaka eliminirani od Žalgirisa.

Nakon toga ova momčad je nastavila svoj put u Konferencijskoj ligi. Eliminirali su La Fioritu iz San Marina s ukupnih 10:0. Slijedio je daleko teži suparnik, Klaksvik s Farskih Otoka, ali Ballkani je i njega izbacio i to nakon penala u gostima. Na kraju je u baražu Balkani igrao protiv prvaka Sjeverne Makedonije, Shkupija. Korenica je pogodio u 69.minuti za veliko slavlje navijača Balkanija koji ide dalje s ukupnih 3:1.

Drugi novajalija u ovom društvu je Rigas FS. Latvijci su eliminirani od Helsinkija na startu kvalifikacija za Ligu prvaka, pa su prvo eliminirali Hibernians sa Malte, dok je posljednja prepreka bio Linfield. Nakon boljeg izvođenja penala Rigas je prošao dalje. Naravno i ovo je momčad s puno stranaca, ima tu igrača iz Češke, Slovenije, Brazila, Srbije, Litve Obale Bjelokosti.

Posljednji u ovom društvu je Vaduz. iz Lihtenštajna koji je izbacio bečki Rapid. Prva utakmica završila je remijem 1:1, a u Beču je Vaduz pobijedio 1:0. Tuhan Çiçek je presudio Rapidu.

Prije današnjeg ždrijeba formirane su jakosne skupine:

1. Villarreal, Basel, Slavija Prag, AZ, Gent, Istanbul Bašakšehir, Partizan, West Ham

2. Cluj, Molde, FCSB, Fiorentina, Köln, Hapoel Beer Sheva, Apollon Limassol, Slovan Bratislava

3. Nice, Anderlecht, Žalgiris, Austria Beč, Heart of Midlothian, Shamrock Rovers, Sivasspor, Vaduz

4. Dnjipro, Lech Poznanj, Slovacko, Silkeborg, Djurgårdens, Pjunik, Riga FS, Ballkani

Kopirati
Drag cursor here to close