Kvalifikacije

Bale s dva gola riješio Austriju; Švedska u produžecima bolja od Češke

Nogometaši Walesa pobijedili su na domaćem terenu u Cardiffu Austriju s 2-1 u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. Švedska je nakon produžetaka izbacila Čehe.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2022. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo ime susreta u Cardiffu između Walesa i Austrije bio je sjajni Gareth Bale koji je zabio oba pogotka za domaćina.

Prvu opasnu situaciju u Cardiffu kreirali su gostujući nogometaši, no vrlo brzo su Velšani ritmom i žestinom preuzeli kontrolu utakmice, a u 25. minuti zabljesnuo je Gareth Bale. Fantastično je Bale izveo slobodan udarac, s 20-ak metara malo iskosa te je pogodio same rašlje suparničkih vrata za 1-0 domaćina.

Bale je bio najveća opasnost po Austrijance, a gosti ga nisu uspjeli zaustaviti ni u 51. minuti kada je zabio za povećanje na 2-0.

Nastavio je Bale u istom ritmu te je odličnu šansu imao u 63. minuti. Tom prilikom mu je lopta ipak prešla preko kopačke, a u idućem napadu je Austrija smanjila na 1-2.

Sabitzer je pucao, a lopta je na putu prema domaćim vratima dodirnula Daviesa, prevarila velškog vratara i odsjela u domaćoj mreži.

Do kraja utakmice austrijski nogometaši su pritisnuli Wales. Arnautović je imao dvije šanse, jednom je zaprijetio i Kalajdzic. Pokušavali su Austrijanci doći do izjednačenja i produžetaka, no Wales je zadržao vodstvo i time se za jedan korak približio Svjetskom prvenstvu krajem godine.

U završnoj borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo Wales će još jednom biti domaćin. Velšani čekaju pobjednika ogleda Škotske i Ukrajine, a ta će se utakmica odigrati tijekom lipnja, piše Hina.

Nakon senzacionalne Sjeverne Makedonije, koja je izbacila Italiju, te Portugala i Walesa, finalni krug dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u četvrtak je osigurala i Švedska.

Šveđani su nakon 90 minuta bez pogodaka morali u produžetke u dvoboju s Češkom, a pobjedu 1:0 im je golom u 110. minuti osigurao Quaison.

LIGA A

Wales - Austrija 2-1 (Bale 25, 51 / Davies 64-ag)

Škotska - Ukrajina (lipanj 2022.)

Finale - lipanj. 2022. (Cardiff)

Wales - Škotska/Ukrajina (lipanj 2022.)

LIGA B

Švedska - Češka 1-0 prod.(Quaison 110)

Finale - 29. ožujka (Chorzov)

Poljska - Švedska

NAPOMENA: Poljska je ušla direktno u finale nakon što je ruska reprezentacija izbačena iz kvalifikacija zbog napada na Ukrajinu

LIGA C

Italija - S.Makedonija 0-1 (Trajkovski 90+2)

Portugal - Turska 3-1 (Otavio 15, Jota 42, Nunes 90+3 / Yilmaz 65)

Finale - 29. ožujka (Porto)

Portugal - Sjeverna Makedonija

Kopirati
Drag cursor here to close