Nizozemci pokazali koliko su jaki

AZ Alkmaar zaustavio juniore Hajduka

Nakon drugog gola AZ-a, igra Hajduka se počela polako raspadati. Za dvadesetak minuta juniori nizozemske momčadi su postigli četiri gola.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2023. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori nizozemskog AZ Alkmaara osvajači su Lige prvaka za ovu sezonu. Kao prva momčad iz Nizozemske otkako se igra ovo takmičenje 2013. godine. Alkmaar je u finalu danas nadigrao juniore Hajduka koji su samim ulaskom u finale ispričali svoju veliku priču.

Međutim, u ovom posljednjem okršaju mlada momčad iz Splita nije imala šanse, završilo je na kraju više nego uvjerljiv 5:0. Već nakon početnih dvadesetak minuta vidjelo se kako će Hajduk danas imati težak zadatak. Poku i Addai su stvarali velike probleme obrani Hajduka, čija je mreža ostala netaknuta u tom periodu zahvaljujući golmanu Buljanu.

Ipak bolju igru AZ je naplatio iz jedanaesterca koji je skrivio Vušković. Vušković je potpuno bespotrebno srušio baš Pokua kojem je bježala lopta izvan igrališta. Addai je bio siguran u najgorem mogućem trenutku, u 45. minuti. Prvi put je Hajduk zaprijetio preko Pukštasa, ali samo zaprijetio.

Najbolju priliku je imao Antunović nakon što je loptu glavom prebacio Pukštas, ali je odlično intervenirao golman AZ-a. I to je bilo sve od Hajduka čija se igra počela raspadati nakon solo akcije i gola Pokua za 2:0, dvadeset minuta prije kraja. U preostalom periodu AZ je predstavio svoju školu na najbolji način.

U 76. minuti Poku i Meerdink provlače dupli pas, dodavanje petom i novi gol Pokua. Tri minute kasnije, u solo akciji je Meerdink, prolazi između dva stopera Hajduka i Buljan je nemoćan. Za kraj priče Meerdink drugim golom tri minute prije kraja.

Hajduk je na putu
do finala eliminirao Milan, Borussiju Dortmund, Manchester City i Shakhtar Donetsk, dok je AZ na putu do titule prošao Eintracht, Barcelonu, Real Madrid i Sporting Lisabon u nokaut fazi uz gol razliku 14:2.

Kopirati
Drag cursor here to close