Prijateljske utakmice

Austrijanci savladali Srbiju, Slovenija bolja od Armenije

Nogometna reprezentacija Austrije savladala je Srbiju u Beču rezultatom 2:1. Orlovi će Euro otvoriti 16. lipnja susretom protiv Engleske, a generalku će imati u subotu protiv Švedske.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije dobro počela prva pripremna utakmica reprezentacije Srbije za nastup na Europskom prvenstvu.

Orlovi su gostovali na Ernst Happel (Prater) stadionu u Beču, gdje je Austrija već u 13 minuta postigla dva pogotka i tako nastavila probleme reprezentacije koja je ostavila jako loš dojam i u dva prijateljska susreta odigrana početkom proljeća.

U desetoj minuti načeo ih je Patrik Wimmer, koji se uvukao iza cijele obrane i sjajno iskoristio asistenciju Baumgartnera.

Asistent kod prvog pogotka se tri minute kasnije sam upisao u strijelce. Bila je to brza kontra u kojoj je on iskoristio asistenciju Grillitscha.

Srbija se dugo tražila, da bi postigla pogodak iz svoje prve prilike. Strahinja Pavlović je pogodio u 35. minuti. Odlično se stoper Red Bulla snašao nakon što je prvi srpski pokušaj obranio Pentz.

Srbija je očito u krizu. Nakon nedavnog uvjerljivog poraza od Rusije (0-4) te minimalne pobjede protiv Cipra (1-0), sad su poraženi i od Austrije. Euro će otvoriti 16. lipnja susretom protiv Engleske, a generalku će imati u subotu protiv Švedske. 

Prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za skorašnje Europsko prvenstvo odigrali su i nogometaši Slovenije koji su u Ljubljani svladali Armeniju s 2:1.

Slovenci su poveli u 11. minuti kada je efektan pogodak, volej udarcem, postigao Jan Mlakar.

Armenija je izjednačila u 56. minuti kada je domaću mrežu pogodio Harojan, dok je pobjedu Slovencima osigurao iskusni, 36-godišnji Josip Iličić pogotkom u 63. minuti.

Golovi se mogu POGLEDATI OVDJE

Prije EP-a Slovenija će još odigrati prijateljski dvoboj protiv Bugarske, a na prvenstvu se Slovenci nalaze u skupini C gdje će im suparnici biti Engleska, Danska i Srbija. Prvu utakmicu Slovenija igra 16. lipnja protiv Danske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close