BiH mučila Engleze 60 minuta

Engleska svladala BiH u Barbarezovom debiju, Nikola Vasilj spriječio teži poraz

U prvoj utakmici pod vodstvom novog izbornika Sergeja Barbareza reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovala je kod Engleske na St. James Parku u Newcastleu.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2024. u 22:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska je očekivano slavila pobjedu protiv BiH, ali momčad Sergeja Barbareza pružila je jak otpor prvom favoritu Eura. Završilo je 3:0 za Englesku, koja je sve golove postigla u posljednjih pola sata igre.

Engleska je u ovom susretu, prvom pripremnom uoči Eura, igrala bez velikog broja svojih zvijezda, no i BiH je bila oslabljena bez nekoliko igrača. Najbolji od njih Edin Džeko došao je u Newcastle, ali je cijeli susret proveo na klupi.

Iako u kombiniranom sastavu Englezi su dominirali cijelo vrijeme, no BiH se držala najviše zahvaljujući Nikoli Vasilju. Vratar St. Paulija briljirao je i bio je najzaslužniji što je bilo 0:0 skoro sat vremena igre.

Ipak, u 58. minuti nakon konsultacije s VAR-om, odnosno nakon što je i sam gledao snimku, sudac Saggi iz Norveške dosudio je jedanaesterac za domaće jer je Tahirović povlačio za dres Konsu.

Siguran izvođač bio je igrač Chelseaja Cole Palmer.

Minutu kasnije Gareth Southgate je u igru ubacio Harryja Kanea, Grealisha i Maddisona. Upravo je Grealish asistirao Trentu Alexandru-Arnoldu za 2:0, a u samoj završnici zabio je i Kane za 3:0 i pomalo previsoku pobjedu Engleske s obzirom na zbivanja na terenu.

Iako je primio tri gola Vasilj je vjerojatno igrač utakmice, jer je imao pet obrana i to u vrlo izglednim situacijama za domaće.

Što se BiH tiče, nakon europskog viceprvaka testirat će i europskog prvaka. U nedjelju će gostovati u Empoliju kod Italije.

Kopirati
Drag cursor here to close